Connect with us

ВОЙНА

Западните медии: Как беше допуснато Авангард да се появи в „Страната бензиноколонка“?

В Съединените щати, няколко дни след полетните тестове на хиперзвуковата стратегическа ракетна система Авангард в Русия, се появиха първите опити за анализ на ситуацията. Може би един от първите, които отбелязаха произшествието, беше National Interest, който цитира конкретни анализи и направи много ясно заключение:
„Ние ,(САЩ) нямаме защита.“
В статията се отбелязва, че американските военни експерти са „мрачни от факта, че руската ракета не може изобщо да бъде прихваната“.
Беше добавено, че дори да имаше 50% шанс за прихващане на бойните глави на Авангард (а,няма), това също би било неприемливо от гледна точка на сигурността на Съединените американски щати.
NI отбеляза, че през 2019 г. Русия определено ще изпревари САЩ и Китай по отношение на разработването на хиперзвукови оръжия.
В други западни публикации те се опитват да оценят изявлението, направено вчера от вицепремиера на руското правителство Юрий Борисов.
Припомнете си, че според Борисов по време на полетните тестове Авангард е достигнал скорост 27 Мах, което може да се нарече истински феноменален индикатор.
Асошиейтед прес казва на своите читатели, че Авангард е покрил разстоянието от района на Оренбург до Камчатка, от около „3700 мили“ и „достигайки скорост от 27 скорости на звука“. Отбелязва се, че хиперзвуковият комплекс при полет променя височината си, се отклонява в различни равнини, което го прави неуязвим за системите за противоракетна отбрана. Авторът изяснява, че елементите на системата за противоракетна отбрана, изградена от Съединените щати в Източна Европа (румънското Девеселу и полското Редзиково), са пари на данъкоплатците за вятъра.
Ето изявлението на Сергей Иванов:
„Авангард“ беше стотици пъти по-евтин от американската противоракетна отбрана, която харчи пари.
Материал АП:
Руският представител Сергей Иванов, усмихнат, сравнява полета на това оръжие с камъче, скачащо от повърхността на водата.
В други западни медии има претенции към разузнавателните служби на техните страни. Общото послание може да бъде представено по следния начин: „Как специалните служби (САЩ и други западни страни) са позволили на в страната бензиноколонка да има такова невероятно оръжие като Авангард?“
Разполагането на американски бази в Румъния бе по-скоро символично и пропагандно,отколкото практическо действие за осигуряване на противоракетна отбрана в Европа,писа бившия директор на Стратфор в Geopolitical Futures .
САЩ направиха следващата стъпка по извеждане евентуална война далеч от собствената си територия,по възможност в Европа,на границата с Русия,след като излязоха от Договора за противоракетната отбрана, извършиха две вълни от разширението на НАТО, разпалиха оранжевите революции и попиляха всичко на юг и югоизток от ЕС.
Американските ПРО са е безсилни и пред РС-26.
„Бойните глави на РС-26 летят на хиперзвук и постоянно маневрират.
„Не само САЩ се притесниха и в Китай,не им е смешно. Сега Русия е под надеждна защита, което не можеш да кажеш за другите страни в света”.
За РС-26 е характерен бърз и кратък старт,за по-малко от 5 минути. Наземните средства на НАТО в Европа дори няма да фиксират отделянето на бойните глави. Самите ракети също постоянно променят направлението и височината на полета, като правят лъжливи насочвания към цели.
САЩ имат най-големите и най-мощните военноморските сили, пише списанието Business Insider. Въпреки това, най-новото развитие в ракетното въоръжение на Русия ,представлява изключителна заплаха за американските надводни кораби,тъй като те са по-добри, от американски аналози и в далечина на действие и по-скорост.
Американците до сега,не успяха да създадат дори експериментален прототип хиперзвуково оръжие.
САЩ отчаяно бързаха с LRASM-A —остаряла морално на чертожната маса дозвукова ракета радиус на действие до 800 км на базата на AGM-158B JASSM-ER и най-вече с LRASM-B — свръхзвукова противокорабна ракета,прекалено близка до старичката съветска П-700 Гранит,разработена от 1969 да 1975 год.и приета на въоръжение през юли 1983 година.
Руската ракета „Циркон“е в състояние да превърне целия британски флот в купчина метал е становището изразено от едно от водещите издания във Великобритания – Daily Mail.
Големият блъф бил,че САЩ са господари на моретата и океаните.