Защо на запад мразят Путин???

Списание ЗОРА - Интересните теми на едно място!

Защо на запад мразят Путин???


Днешната русофобия е заради неговия отказ да раздава безплатно ресурсите на Русия, подчертава известният философ и политолог.

- Какво празнувате днес, г-н Вацев - Деня на Победата или Деня на Европа? Някои казват, че няма смисъл да говорим кой кого е победил, а това трябва да бъде ден на помирението. Според вас, е ли 9 май ден на помирението?

- Ден на помирение на кого с кого - на нацизма с комунизма? Между тях не може да има помирение. Войната продължи до смъртта на едната от двете страни, като можеше да продължи до смъртта на другата страна. Но трябва да си или либерал, или извънземен, за да се опитваш да помиряваш нацизма с комунизма. Няма как да стане. По този въпрос има безкрайно много резолюции на страните победителки - освен Съветския съюз, който сега вече е в историята, това са Великобритания, Франция, САЩ, те няма как да бъдат накарани да се помиряват с нацисткия режим. Напротив - като победители те направиха всичко възможно, за да изпратят нацизма в канализацията на историята, и заедно с него - и фашизма. И едновременно - с общо съгласие - се постараха да изчегъртат от политическата карта на света и всички онези, които имат някакви взаимоотношения с нацистките и фашистките режими, между които, за съжаление, разбира се, беше и тогавашният български режим. Доста държави намериха смъртта си в Деня на Победата над нацизма. Например, Третото българско царство умря, защото България подписа пълна и безусловна капитулация, което просто "на медицински език" означава окончателно смърт на пациента. И след това започна да се изгражда една друга държава - хубава, лоша, но тя е друга. Трябва да си наистина или окончателно превъртял либерал, или извънземен, за да се опитваш да говориш за помирение. Помирение между нацизма и комунизма е абсолютно невъзможно в нито една точка на Европа и света.

- Но виждаме, че официална България празнува с фанфари Ден на Европа, но никой от политиците не говори за победата над фашизма.

- Първо, защото за днешния (да подчертаем това - днешния!) Европейски съюз фашизмът е някак неудобна, но все пак приемлива реалност - забелязвате ли с какво умиление демократична Европа приема нацистките шествия в Прибалтика? Докато за комунизма те решиха, че сега е моментът да го сатанизират, демонизират и да проведат с него окончателната битка, идеологическият Армагедон. Което е особено лесно да се направи, тъй като вече няма комунизъм. Когато комунизмът се е самоубил сам - и то сравнително отдавна - няма нищо по-лесно и по-приятно от това да го убиеш и ти. А и - освен приятното усещане за победител - битката с призраци е много, много по-удобна от реалната битка с реалните проблеми на днешна Европа. И след като победят - посмъртно, разбира се - Ленин и Сталин (защото приживе ги беше ужасно страх от тях), могат да се захванат с Наполеон - също едно антидемократично чудовище, и страшилище за англосаксите...

- Но в момента Русия е капиталистическа, а не комунистическа държава. Защо воюват срещу нея, макар и, слава Богу, все още не "горещо"?

- Аз ви обещавам, че те ще воюват и "горещо" до пет-шест години. Да, Русия е капиталистическа държава, при това от особен вид - груб, автентичен и ярко изявен капитализъм, защото не е социализиран в резултат на столетни битки, какъвто е европейският капитализъм.

Всъщност те воюват не срещу комунизма, воюват срещу Русия. И в Русия това се знае много отдавна. Един много умен руснак, велик дисидент, учител по антикомунизъм - Александър Зиновиев, казва: "Целихме се в комунизма, улучихме Русия". А вече защо Западна Европа не приема православната част на Източна Европа, това е особено фундаментален въпрос, предмет на голям - и друг -  разговор.

Става дума за процес, който е започнал още в седми-осми-девети век, стигнал е до своята кулминация в Х век - това е Великата схизма, разделението между Източното и Западното християнство. За днешните либерали е особено удобно да не знаят какво значи това. Аз ще кажа сега само това, че от гледна точка на Източната християнска култура, думата "личност" означава едно нещо, а от гледна точка на Западната християнска култура, същата дума означава нещо напълно различно. Т.е. разликата между Римо-католицизма и в скоби - протестантството, от една страна, и Православието, от друга страна - това не е просто разлика в няколко църковни ритуала или между няколко догми, за които вехти попове водят безсмислени и смешни спорове. Това е разликата между културни светове, между културни галактики, това е фундаментална разлика. Затова, ако ще говорим за най-дълбоките причини, трябва да започнем от Великата схизма, да минем през трудовете на незабравимия баща на русофобията - абат (и маркиз) Астолф дьо Кюстин, който в своята основополагаща книга "Русия в 1839 год,", евангелието на русофобията, описва защо Цивилизованият Запад не приема и никога няма да приеме варварска Русия. Тази книга обаче почти никога не е издавана в пълен обем, от нея са правени само извадки, които говорят за мерзостта на Русия. А цялостният текст включва, освен всичко това, което казвам, също и описание на Русия като величествена, страховита страна, "която без съмнение е по-близко до Бога, отколкото сме ние", казва дьо Кюстин. Той говори за Русия не с ужас и погнуса, а с трепет. Всяко нещо, което е възвишено, създава у човека странна смесица от възхищение и страх.

- Т.е. вие откривате корени на омразата на Запада към Русия доста дълбоко и доста назад във времето?

- Ако търсим културните корени на днешното озверяване спрямо Русия, те са там. Те са много активен културен фон на това, което става.

Но има и днешни причини. Цялата русофобия беше изчезнала в епохата на Елцин, който каза: всеки от западните партньори, който не го мързи, да заповяда в Русия, да си вземе и да си отнесе каквото му харесва. Русия притежава 64% - две трети, от всички световни запаси на всичко. Русия притежава 135 трилиона долара разузнати запаси, а повечето се предполага, че не са разузнати. И как няма да бъде мил и хубав човек, вечно пияният грубиян Елцин, който, вярно, че разстреля парламента, но пък покани всички от Запад, които искат, да дойдат и да изнесат каквото си харесат.

А след това дойде чудовището Путин, който взе силно различна позиция. Той каза: Да, ние наистина имаме всичко по много и ще ви го дадем, но ще плащате. Е, това не е ли гадина? Как може да се каже за такъв звяр добра дума? Ако неговият приемник един ден покани всички западни компании да заповядат на софрата, а тя е необятна, русофобията тутакси ще изчезне. Когато нашите либерали крадат, те крадат с куфарчета и кошнички, а в Русия се краде с влакове, защото има много за крадене. Ако пак дойде един Елцин, тогава русофобията ще се върне отново в академичните кабинети и само там ще си спомнят как руснаците са зверове и почти не са хора. Но днешният руски президент е абсолютно нетърпим. Той е сложил цени на това, което има, и макар те да са напълно прилични и конкурентни, все пак важното е, че той иска пари от хубавите хора. Не можеш да искаш пари от тях - те са Добрите, а вие сте Лошите!

Това е днешната причина за русофобията - гадината Путин, който не дава безплатно. Иска да продава, а не да подарява. Ако даде безплатно, отново ще стане личност Номер Едно на планетата, сияен белокрил херувим и любимец на "Ню Йорк таймс". И цялата русофобия, включително българската, ще изчезне.

- Значи сега помирение на 9 май няма как да стане?

- Който иска, нека примирява комунисти и фашисти, но аз мисля, че това е невъзможно. А виж, либералите са примирени с всичко. Либералният лукс се състои именно в това - да живееш извън Историята, само в днешния хипертолерантен и политкоректен ден. На днешните евролиберали няма как да им се обясни, че ако танковете на Йосиф Страшни не бяха стигнали до Берлин - синьото им знаме с жълти звезди днес нямаше така гордо да се вее, Одата на радостта нямаше да им е химн, а и тях самите нямаше да ги има...

- А ако приемникът на Путин се окаже същата гадина като него, какво ще се случи?

- Война. Може да дойде война още по времето на Путин. Но ако пък дойде някой нов Елцин, или Горбачов - помните ли каква душичка беше - тогава ще се полее мир и любов, помирение ще има, елейни реки ще потекат и главните български русофоби ще се окаже, че имат имот в Русия.
- - -
Четете ни навсякъде във вашия смартфон, таблет или компютър.
- - -
Следете информация за последните новини и анализи във Facebook и Twitter.
...
Източник вестник ЗОРА
***************************
Искате ли повече приятели? Искате ли повече лайквания? Искате ли повече клиенти? Обадете ни се на телефон: 0888 369 884

Изграждане не личен и корпоративен имидж!

Управление  на социални мрежи, максимални резултати, много приятели, много клиенти! Предлагаме на вашето внимание нашите услуги, Максимизирне на вашите приходи!

Трябва да инвестирате във вашето време? Трябва да сте сигурни във възвращаемостта на вашите инвестиции? Не знаете как да се сдобиете с повече приятели? За това е много важно за вас, вашата фирма да знаете как се управляват правилно социалните медии. Ние ще ви помогнеме, ние знаем как! Ще ви спестиме време и средства. Максимизирайте вашите приходи!

Как да използвате социалния бум:

• присъствие в социални мрежи
• представяне в социални мрежи
• репутация в различните социални мрежи
• бизнес в социалните мрежи

Чуйте какво казва WEB  за вашата фирма.

***************************
Професионални счетоводни услуги: 0888 369 884

ПРОФИН – счетоводно обслужване е българска компания която е създадена, за да посрещне нуждите на частните и корпоративните клиенти от целия спектър на счетоводните услуги.
Клиентите ни се доверяват защото:
•    в офиса ни работят много добри професионалисти;
•    предлагаме най-доброто решение за всеки клиент;
•    клиентите ни получават точна, достъпна и разбираема информация за хода на своя бизнес, което им осигурява възможност за взимането на оптимални управленски решения;
•    клиентите ни имат възможност да направят своя избор между пълния пакет услуги за цялостното счетоводно отчитане на абонаментен принцип, до инцидентното отчитане на отделна дейност;
•    информацията към всички възможни институции се подава с електронен подпис;
•    връзката ни с клиентите се осъществява на място в офиса им, в нашия офис или по електронна поща;
•    работното ни време е изцяло съобразено със спецификата на клиентите ни.

***************************

Юридически услуги : 0888 369 884
Предлагаме юридическо обслужване на фирми и на физически лица по време на целия цикъл от подписването на предварителния договор до издаване на нотариалния акт за имота.

Услугите които предлагаме при сделките с недвижими имоти са :

· Проверки за тежести върху имота;
· Проверка на имота по документи;
· Правни консултации;
· Изготвяне на предварителни договори за покупко-продажба на имот;
· Изготвяне на правни становища;
· Изготвяне на различни договори по желание на клиента;
· Участие в преговори при имотни сделки.
· Юридически иммиграционни услуги.

***************************
Недвижими имоти: + 359888 369 884

Предлагаме ви висококачествени имоти, намиращи се на териториите на нови актуални пазари.  Възприемаме се като отговорна и почтена компания, чийто приоритет са индивидуалните потребности на нашите клиенти в областта на недвижимите имоти. Стараем се да разпознаем и удовлетворим всяка от тези нужди, спазвайки както пазарните принципи и високите професионални стандарти, така и етичните правила и норми.

Едно от нашите предимства е умението ни да формираме и развиваме сплотени екипи от силно мотивирани служители и специалисти.

Екипът ни е съставен от образовани млади хора, тясно специализирани в обслужването на териториално отделени райони и отделни видове собственост. Ние разполагаме със собствена информационна система за управление на база-данни от недвижими имоти, което ни позволява да обявяваме и да поддържаме в актуалност голям брой разнородни оферти за търсене и предлагане на недвижими имоти. Моля при интерес към оферта на "LUX BULGARIA" се свържете с консултант на компанията. Ще получите професионална консултация и помощ при закупуване на недвижима собственост.

Информацията, съдържаща се в този сайт не е търговско предложение и не е обвързваща. Всички снимки са компютърно генерирани.

Снимките, скиците, чертежите и другите форми на графично представяне на обектите са представени само с цел онагледяване и могат да се различават от действителните. " LUX BULGARIA" не гарантира и не поема никакви правни задължения или отговорност за точността и пълнотата.

За последна актуализирана информация, моля обръщайте се към офисите и представителствата на компанията.

***************************
Интериорен дизайн: + 359+ 0888 339 963

Интериорният дизайн е нещо повече от изработването на идеен проект. Това е комплексна услуга, която съчетава и придава еднаква тежест както на предварителното планиране, така и на самата работа по реализацията на проекта. Това е комплексен процес, финалът на който е изящен и уютен интериор. Дългогодишният ни опит в дизайна, планирането и реализацията на цялостни интериорни проекти ни дава увереността да гарантираме, че идейният проект и неговата реализация ще отговорят напълно на Вашите очаквания.
***************************