Проектът "Турски поток" се отлага поради политическата криза в Турция

Списание ЗОРА - Интересните теми на едно място!

Проектът "Турски поток" се отлага поради политическата криза в Турция


Пускането на първата линия от проекта за газопровод "Турски поток” се отлага заради политическата криза в Турция, съобщи днес заместник-председателят на управителния съвет на Газпром Александър Медведев, цитиран от ZORA NEWS.

В петък Сефа Садък Айтекин, помощник-съветник в турското министерство на енергетиката и природните ресурси, цитиран от електронното издание на в. "Хюриет", заяви, че преговорите по газовия проект се замразяват. Той обясни патовата ситуация с "липсата на взаимно доверие" и настоя за "по-голяма гъвкавост" между страните, предава БТА.

Газпром и турската компания Botas подписаха меморандум за взаимно разбирателство за строителството на морски газопровод от Русия към Турция през Черно море през декември миналата година.

Решението за проекта "Турски поток" беше обявено при визитата на президента на Русия Владимир Путин в Анкара на 1 декември 2014 г.  Тогава Путин посочи, че Русия се отказва от проекта “Южен поток” през България заради опозицията на Европейския съюз (ЕС).

Днес Медведев съобщи също, че европейски финансови институции проявяват предварителен интерес към финансирането на "Северен поток 2", като Газпром е започнал консултации и разчита на пари от Европа и Азия.

Акционерните договорености по "Северен поток 2" остават в сила и се очаква той да бъде пуснат в експлоатация през 2019 г.

Проектът "Северен поток 2" предвижда да бъдат построени две нови линии на газопровода от Русия до Германия, който минава по дъното на Балтийско море.

Медведев допълни, че Газпром Експорт прогнозира износът на газ тази година да бъде на равнище 158 млрд. куб.м. Всекидневно Газпром Експорт изнася в Европа със 100 млн. куб. м повече газ, отколкото миналата година, по думите на Медведев.

Той добави, че компанията ще може през 2016-2017 г. да продава 10 на сто от износа си чрез газови търгове.

Газпром уточни днес, че неотдавнашният търг на газ, на който за първи път тества новата форма на продажба, няма да замести дългосрочните договори на компанията, информира Ройтерс. Тази форма на продажба е допълнителен инструмент, който не е алтернатива на системата на дългогодишните договори, посочва компанията в съобщение.

По-рано този месец Газпром проведе първия си търг, за да тества нов механизъм за определяне на цената. Компанията продаде над 1 млрд. куб. м от общо предложени 3,2 млрд. при по-висока цена, отколко при дългосрочните договори.
- - -
Следете информация за последните новини и анализи във Facebook и Twitter.
...
Източник вестник ЗОРА
***************************
Искате ли повече приятели? Искате ли повече лайквания? Искате ли повече клиенти? Обадете ни се на телефон: 0879 003 705

Изграждане не личен и корпоративен имидж!

Управление  на социални мрежи, максимални резултати, много приятели, много клиенти! Предлагаме на вашето внимание нашите услуги, Максимизирне на вашите приходи!

Трябва да инвестирате във вашето време? Трябва да сте сигурни във възвращаемостта на вашите инвестиции? Не знаете как да се сдобиете с повече приятели? За това е много важно за вас, вашата фирма да знаете как се управляват правилно социалните медии. Ние ще ви помогнеме, ние знаем как! Ще ви спестиме време и средства. Максимизирайте вашите приходи!

Как да използвате социалния бум:

• присъствие в социални мрежи
• представяне в социални мрежи
• репутация в различните социални мрежи
• бизнес в социалните мрежи

Чуйте какво казва WEB  за вашата фирма.

***************************
Професионални счетоводни услуги: 0879 003 705

ПРОФИН – счетоводно обслужване е българска компания която е създадена, за да посрещне нуждите на частните и корпоративните клиенти от целия спектър на счетоводните услуги.
Клиентите ни се доверяват защото:
•    в офиса ни работят много добри професионалисти;
•    предлагаме най-доброто решение за всеки клиент;
•    клиентите ни получават точна, достъпна и разбираема информация за хода на своя бизнес, което им осигурява възможност за взимането на оптимални управленски решения;
•    клиентите ни имат възможност да направят своя избор между пълния пакет услуги за цялостното счетоводно отчитане на абонаментен принцип, до инцидентното отчитане на отделна дейност;
•    информацията към всички възможни институции се подава с електронен подпис;
•    връзката ни с клиентите се осъществява на място в офиса им, в нашия офис или по електронна поща;
•    работното ни време е изцяло съобразено със спецификата на клиентите ни.

***************************

Юридически услуги : 0879 003 705
Предлагаме юридическо обслужване на фирми и на физически лица по време на целия цикъл от подписването на предварителния договор до издаване на нотариалния акт за имота.

Услугите които предлагаме при сделките с недвижими имоти са :

· Проверки за тежести върху имота;
· Проверка на имота по документи;
· Правни консултации;
· Изготвяне на предварителни договори за покупко-продажба на имот;
· Изготвяне на правни становища;
· Изготвяне на различни договори по желание на клиента;
· Участие в преговори при имотни сделки.
· Юридически иммиграционни услуги.

***************************
Недвижими имоти: + 359879 003 705

Предлагаме ви висококачествени имоти, намиращи се на териториите на нови актуални пазари.  Възприемаме се като отговорна и почтена компания, чийто приоритет са индивидуалните потребности на нашите клиенти в областта на недвижимите имоти. Стараем се да разпознаем и удовлетворим всяка от тези нужди, спазвайки както пазарните принципи и високите професионални стандарти, така и етичните правила и норми.

Едно от нашите предимства е умението ни да формираме и развиваме сплотени екипи от силно мотивирани служители и специалисти.

Екипът ни е съставен от образовани млади хора, тясно специализирани в обслужването на териториално отделени райони и отделни видове собственост. Ние разполагаме със собствена информационна система за управление на база-данни от недвижими имоти, което ни позволява да обявяваме и да поддържаме в актуалност голям брой разнородни оферти за търсене и предлагане на недвижими имоти. Моля при интерес към оферта на "LUX BULGARIA" се свържете с консултант на компанията. Ще получите професионална консултация и помощ при закупуване на недвижима собственост.

Информацията, съдържаща се в този сайт не е търговско предложение и не е обвързваща. Всички снимки са компютърно генерирани.

Снимките, скиците, чертежите и другите форми на графично представяне на обектите са представени само с цел онагледяване и могат да се различават от действителните. " LUX BULGARIA" не гарантира и не поема никакви правни задължения или отговорност за точността и пълнотата.

За последна актуализирана информация, моля обръщайте се към офисите и представителствата на компанията.

***************************
Интериорен дизайн: + 359+ 0888 339 963

Интериорният дизайн е нещо повече от изработването на идеен проект. Това е комплексна услуга, която съчетава и придава еднаква тежест както на предварителното планиране, така и на самата работа по реализацията на проекта. Това е комплексен процес, финалът на който е изящен и уютен интериор. Дългогодишният ни опит в дизайна, планирането и реализацията на цялостни интериорни проекти ни дава увереността да гарантираме, че идейният проект и неговата реализация ще отговорят напълно на Вашите очаквания.
***************************