Под силен натиск, САЩ замразиха преговорите по ТПТИ

Списание ЗОРА - Интересните теми на едно място!

Под силен натиск, САЩ замразиха преговорите по ТПТИ


Стотици граждански организации подготвят голям международен протест на 10 октомври срещу търговското споразумение

(Карта на успеваемостта на подписката срещу ТПТИ в държавите от ЕС. Интензивността на цвета съответства на степента на гражданската активност.)

Преговорният процес за подписването на ТПТИ между ЕС и САЩ, който трябваше да продължи през септември, е замразен. Причината – нова порция текстове в търговското споразумение, станали неприложими към европейското законодателство, заради приета от ЕП резолюция, че достъпът до чиста питейна вода става основно човешко право.

Текстове в ТПТИ, свързани например със санитарни изисквания, екосистеми и т.н., са писани преди промяната и тя не е отразена в тях. За да се изгладят несъответствията е необходимо пренаписване, което ще отнеме време и ресурси. Крайното оформяне на текстовете и изглаждането на различията между ЕС и САЩ изглеждат все по-трудно достижими, особено в контекста на бежанската криза, пред която е изправена сега Европа, обясниха пред ФОРУМНЮЗ от Национална коалиция „Спри ТПТИ“. Надеждите са, че в настоящия си вид търговското споразумение ще бъде изоставено.

Междувременно стотици граждански организации вече подготвят голям международен протест срещу ТПТИ, който ще се проведе на 10 октомври в почти всички държави от ЕС. В недоволството ще се включи и България, като към момента още не е ясно дали инициативата ще е само в София или и в други големи градове на страната.

Европейската гражданска инициатива (ЕГИ) срещу търговското споразумение е най-голямата към днешна дата на Стария континент със събрани близо 2,7 млн. подписа. Сама по себе си формацията е своеобразен рекорд по отношение на гражданската самоорганизация, тъй като се състои от около 500 неправителствени организации от всички страни членки, отбелязват международни анализатори. Подписката срещу търговското споразумение има символичен характер, но организаторите се надяват броят на подписалите се в нея граждани да достигне 3 млн. души в края на септември месец, когато става една година от стартирането й.
- - -
Следете информация за последните новини и анализи във Facebook и Twitter.
...
Източник вестник ЗОРА
***************************
Искате ли повече приятели? Искате ли повече лайквания? Искате ли повече клиенти? Обадете ни се на телефон: 0879 003 705

Изграждане не личен и корпоративен имидж!

Управление  на социални мрежи, максимални резултати, много приятели, много клиенти! Предлагаме на вашето внимание нашите услуги, Максимизирне на вашите приходи!

Трябва да инвестирате във вашето време? Трябва да сте сигурни във възвращаемостта на вашите инвестиции? Не знаете как да се сдобиете с повече приятели? За това е много важно за вас, вашата фирма да знаете как се управляват правилно социалните медии. Ние ще ви помогнеме, ние знаем как! Ще ви спестиме време и средства. Максимизирайте вашите приходи!

Как да използвате социалния бум:

• присъствие в социални мрежи
• представяне в социални мрежи
• репутация в различните социални мрежи
• бизнес в социалните мрежи

Чуйте какво казва WEB  за вашата фирма.

***************************
Професионални счетоводни услуги: 0879 003 705

ПРОФИН – счетоводно обслужване е българска компания която е създадена, за да посрещне нуждите на частните и корпоративните клиенти от целия спектър на счетоводните услуги.
Клиентите ни се доверяват защото:
•    в офиса ни работят много добри професионалисти;
•    предлагаме най-доброто решение за всеки клиент;
•    клиентите ни получават точна, достъпна и разбираема информация за хода на своя бизнес, което им осигурява възможност за взимането на оптимални управленски решения;
•    клиентите ни имат възможност да направят своя избор между пълния пакет услуги за цялостното счетоводно отчитане на абонаментен принцип, до инцидентното отчитане на отделна дейност;
•    информацията към всички възможни институции се подава с електронен подпис;
•    връзката ни с клиентите се осъществява на място в офиса им, в нашия офис или по електронна поща;
•    работното ни време е изцяло съобразено със спецификата на клиентите ни.

***************************

Юридически услуги : 0879 003 705
Предлагаме юридическо обслужване на фирми и на физически лица по време на целия цикъл от подписването на предварителния договор до издаване на нотариалния акт за имота.

Услугите които предлагаме при сделките с недвижими имоти са :

· Проверки за тежести върху имота;
· Проверка на имота по документи;
· Правни консултации;
· Изготвяне на предварителни договори за покупко-продажба на имот;
· Изготвяне на правни становища;
· Изготвяне на различни договори по желание на клиента;
· Участие в преговори при имотни сделки.
· Юридически иммиграционни услуги.

***************************
Недвижими имоти: + 359879 003 705

Предлагаме ви висококачествени имоти, намиращи се на териториите на нови актуални пазари.  Възприемаме се като отговорна и почтена компания, чийто приоритет са индивидуалните потребности на нашите клиенти в областта на недвижимите имоти. Стараем се да разпознаем и удовлетворим всяка от тези нужди, спазвайки както пазарните принципи и високите професионални стандарти, така и етичните правила и норми.

Едно от нашите предимства е умението ни да формираме и развиваме сплотени екипи от силно мотивирани служители и специалисти.

Екипът ни е съставен от образовани млади хора, тясно специализирани в обслужването на териториално отделени райони и отделни видове собственост. Ние разполагаме със собствена информационна система за управление на база-данни от недвижими имоти, което ни позволява да обявяваме и да поддържаме в актуалност голям брой разнородни оферти за търсене и предлагане на недвижими имоти. Моля при интерес към оферта на "LUX BULGARIA" се свържете с консултант на компанията. Ще получите професионална консултация и помощ при закупуване на недвижима собственост.

Информацията, съдържаща се в този сайт не е търговско предложение и не е обвързваща. Всички снимки са компютърно генерирани.

Снимките, скиците, чертежите и другите форми на графично представяне на обектите са представени само с цел онагледяване и могат да се различават от действителните. " LUX BULGARIA" не гарантира и не поема никакви правни задължения или отговорност за точността и пълнотата.

За последна актуализирана информация, моля обръщайте се към офисите и представителствата на компанията.

***************************
Интериорен дизайн: + 359+ 0888 339 963

Интериорният дизайн е нещо повече от изработването на идеен проект. Това е комплексна услуга, която съчетава и придава еднаква тежест както на предварителното планиране, така и на самата работа по реализацията на проекта. Това е комплексен процес, финалът на който е изящен и уютен интериор. Дългогодишният ни опит в дизайна, планирането и реализацията на цялостни интериорни проекти ни дава увереността да гарантираме, че идейният проект и неговата реализация ще отговорят напълно на Вашите очаквания.
***************************