Турция иска част от терирорията на България

Списание ЗОРА - Интересните теми на едно място!

Турция иска част от терирорията на България


• Автономия в смесените райони? Да, има такъв сериал
• Най некадърния в историята на България министър председател ще разпокъса родината ни
• По Конституция всяка дейност срещу цялостта на държавата е престъпление, но на Борисов не му пука

Турски високопоставен дипломат е засечен от службите ни да проповядва в райони със смесено население скорошно образуване на вилаети на територията на България. Обяснявани са въможностите това да стане по законов път, като се използват несъвършенствата в закона.

По Конституция всяка дейност срещу цялостта на държавата е престъпление, но други закони дават право на населението не само да се самоопредели по етнически и национален признак, но и да заяви своята воля спрямо административното устройство по места. Обещанието на турският дипломат е, че майка Турция няма да изостави своите чеда и ще ги подкрепи при поставяне на въпроса за автономия.

На който му се струва и твърди, че тази новина е националистическа пропаганда, опит за нагнетяване на етническо напрежение или още по-лошо - опит за скарване на София и Анкара - няма понятие от реалностите на Балканите и в частност в България.

Нахалството на турския дипломат е факт. Както е факт, че той изпълнява политика, изповядвана от управляващата партия в Турция. Всщност действията на дипломата, със завидна биография, са добър пример за немалко наши служители в мисиите зад граница, особено там, където има компактно българско население.

Скандалът е потушен от правителството. Лично премиерът Бойко Борисов е запознат с казуса. Турският дипломат е предупреден недвусмислено, че никой няма да търпи подобни действия в суверенна държава. Уведомен е и премиерът на Турция Ахмет Давутоглу. Той обещал да разследва случая. Заявил също, че не бива дипломати да превишават правата си и да "поставят динена кора" на добрите отношения между двете държави.

За професионалистите от бранша няма никакво съмнение, че турският дипломат не е действал в България на своя глава. Ако беше така Анкара вече щеше да го е изтеглила и изпратила с "мисия" в най-опасните райони на Сирия или Ирак. Има такива примери.

Основният рекламиран обект в пропагандните обиколки на дипломата е Кърджали. Областта би могла да се превърне в автономна без особени усилия. И това не е теория на конспирацията, а възможен вариант.

Кърджалийски вилает. Население 149 661 души. Съставен от 7 каази и 470 общини, организирани в пет санджака - Кърджали, Момчилград (Мастанли), Крумовград (Кошу кавак), Ардино (Егри дере и Хаджи кьой) и Джебел. Това е напълно възможно след провеждане на референдум, в който населението от региона да заяви своята воля за автономия. По закон право да гласуват на местен референдум и на общо събрание на населението имат гражданите на Република България с избирателни права, които имат постоянен адрес на територията на страната към деня на насрочване на референдума. (Регистрацията не е никакъв проблем - доказано е.) Решението, прието с местен референдум, не подлежи на последващо одобрение или отхвърляне от общинския съвет.

В цялата област при преброяването през 2011 г. за турци се заявяват 66,15 %, българите са 30,22 %, не се определят – 2,01% и цигани – 0,99 %.

Познайте какъв ще е резултатът. Засега примерът е хипотетичен, но намеренията ги има.

Социологът Андрей Райчев твърди, че ДПС е гаранцията в България да не се появят искания за автономия. Донякъде е прав, защото ДПС е силно в разнебитена България. То не би могло да си разиграва коня под шапката на Анкара. Всички останали твърдения, че ДПС е бъдещето на България, че е либерална формация, че "крадат по-организирано и йерархизирано" са чисто и просто заявка за нещо, най-вероятно бизнес.

Представям си какъв смях ще падне в кабинетите на господата Ердоган и Давутоглу, ако някой им преведе твърдението Райчево: "ДПС накара Ердоган да се съобразява с тях, а не обратното". Не знам как Райчев си представя това, но то напомня какви тези са родили израза "болно въображение". Не съм присъствал лично, но свидетели са разказвали какви раболепни пози заемат Местан, а преди него и Касим Дал, също Корман Исмаилов и Мустафа Карадайъ при посещенията им в Турция. Нека не се заблуждаваме, че точно те са висшия пример на дипломацията и хитростта. Става дума за обикновено васално певедение. Нито един от водачите на ДПС не може да се мери по дипломатически умения и традиции с турската школа. Не може да си го помисли дори. Анкара заложи веднъж на Касим Дал, който наистина е автентичен борец срещу възродителния процес, но той не оправда очакванията. Не ги оправда, защото искаше да произведе модел на партия срещу модел на мафиотизирана структура, в каквато се е превърнало ДПС. Никакъв шанс. В Турция обаче не ги интересува корупцията у нас, даже сигурно я приветства, защото това ни прави слаб и немощен съсед. Със сигурност Делян Пеевски ги дразни със замесване на името му в докладите на турските служби по линия на цигарената контрабанда. Но от друга страна присъствието му в българската политика прави техните домогвания да изглеждат дори симпатични на фона на модела #Кой.

Като не успя с Касим Дал, турската пропагандна машина и тайни служби се обърнаха към формалното ръководство на ДПС. Доган отдавна е изолиран и дори не помисля да си покаже носа край Босфора. С останалите баровци в Турция знаят как да се държат и в това няма никакво съмнение. Шербет, погалване по главиците и щедри обещания винаги вършат работа. 

И докато това се случва, а ДПС ни залива с вопли, че е единствено загрижено за страната, проектът "Кърджали" вече се пропагандира и в Делиормана - Шуменско, Разградско и Търговищко. И хваща декиш, както се казва. Това, че повечето ни политици предпочитат да мълчат по тези проблеми, не означава, че не съществуват.

Скандалите около лицензирането на местни радиопредавания на турски език докават това. Шумотевицата изглежда смешновата на фона на българските неволи, но всъщност става дума за дългосрочен сценарий, прилаган прилежно от години. И не заради самото лицензиране и излъчване на турски, а заради скритите мини, за които никой не отваря дума. Твърди се, например, че в няколкочасовите предавания, щели да се излъчват новини и преглед на печата. Нищо страшно. Само че печата е 99% под контрола на Делян Пеевски от ДПС. Медиите му бълват змии и гущери срещу всеки, който не одобрява модела # Кой и критикува държавните институции, които открито защитават интересите на политико-икономически кръг, свързан с движението. Точно същите медии докараха финансовата криза през 2014 г. и срива на КТБ. И точно с цитати от същата злокобна медийна лаборатория ще бъдат облъчвани българските турци. Отвратително, но и логично, след като председателят на Народното събрание Цецка Цачева позволява

"Държавен вестник" да се разпространява като притурка на едно от пеевските издания...

Така стават тези работи: тихо и полека, но вероломно.

Доколкото имам информация, лично Бойко Борисов е разговарял с колегата си Давутоглу по заглушения скандал. Стъпка в правилната посока е да не се шуми и изтерясва около подобни казуси. Такива съществуват в цял свят - Прибалтийските държави с Русия, Унгария с Румъния, Македония с Гърция, Китай с Япония и пр. Но не бива да бъдат подминавани. Колкото и някои да се опиват да банализират опасността от грешни политики, излъчвани от цетралата на ДПС, те са реалност. Излъчва ги централата, не са творение на обикновените турци. Те нямат нищо общо с интригите на Пеевски, Йордан Цонев, Доган и останалите от върхушката, заинтересовани единствено от възможностите за източване на държавата. В този ред на мисли е добре да се знае, че ако управлението намери сили и воля да се противопостави на мафиотската инвазия, ще получи подкрепата на цялото общество. Тогава и самото ДПС ще бъде принудено да корегира поведението си и да се изчисти от ръждата.

И да не забравяме какво каза Давутоглу на 18 юли 2015 г. в пламенна реч пред членове на неговата ислямистка Партия на справедливостта и развитието: „Ще възстановим реда и справедливостта на Османската империя. С Божията воля ще върнем реда и справедливостта на османците в днешния и утрешния ден“. А присъстващите скандирали: „Ходжа Ахмед, отведи ни в османските времена“.

А ако някой ви каже, че всекидневното излъчване на турски филми и сериали по всички национални телевизии и кабеларки е случайност, пратете го при психиатър.

Радой Ралин беше казал: Прехваленото българско гостоприемство от три дни порасна в един момент до пет века...

Предостатъчно. Анадънму?

Огнян Стефанов

P.S. Това е само един щрих по темата, надявам се да се появят задълбочени анализи и прогнози. Проблемът вече засяга и държави като Швеция, Норвегия, Франция и други страни.
- - -
Следете информация за последните новини и анализи във Facebook и Twitter.
...
Източник вестник ЗОРА
***************************
Искате ли повече приятели? Искате ли повече лайквания? Искате ли повече клиенти? Обадете ни се на телефон: 0879 003 705

Изграждане не личен и корпоративен имидж!

Управление  на социални мрежи, максимални резултати, много приятели, много клиенти! Предлагаме на вашето внимание нашите услуги, Максимизирне на вашите приходи!

Трябва да инвестирате във вашето време? Трябва да сте сигурни във възвращаемостта на вашите инвестиции? Не знаете как да се сдобиете с повече приятели? За това е много важно за вас, вашата фирма да знаете как се управляват правилно социалните медии. Ние ще ви помогнеме, ние знаем как! Ще ви спестиме време и средства. Максимизирайте вашите приходи!

Как да използвате социалния бум:

• присъствие в социални мрежи
• представяне в социални мрежи
• репутация в различните социални мрежи
• бизнес в социалните мрежи

Чуйте какво казва WEB  за вашата фирма.

***************************
Професионални счетоводни услуги: 0879 003 705

ПРОФИН – счетоводно обслужване е българска компания която е създадена, за да посрещне нуждите на частните и корпоративните клиенти от целия спектър на счетоводните услуги.
Клиентите ни се доверяват защото:
•    в офиса ни работят много добри професионалисти;
•    предлагаме най-доброто решение за всеки клиент;
•    клиентите ни получават точна, достъпна и разбираема информация за хода на своя бизнес, което им осигурява възможност за взимането на оптимални управленски решения;
•    клиентите ни имат възможност да направят своя избор между пълния пакет услуги за цялостното счетоводно отчитане на абонаментен принцип, до инцидентното отчитане на отделна дейност;
•    информацията към всички възможни институции се подава с електронен подпис;
•    връзката ни с клиентите се осъществява на място в офиса им, в нашия офис или по електронна поща;
•    работното ни време е изцяло съобразено със спецификата на клиентите ни.

***************************

Юридически услуги : 0879 003 705
Предлагаме юридическо обслужване на фирми и на физически лица по време на целия цикъл от подписването на предварителния договор до издаване на нотариалния акт за имота.

Услугите които предлагаме при сделките с недвижими имоти са :

· Проверки за тежести върху имота;
· Проверка на имота по документи;
· Правни консултации;
· Изготвяне на предварителни договори за покупко-продажба на имот;
· Изготвяне на правни становища;
· Изготвяне на различни договори по желание на клиента;
· Участие в преговори при имотни сделки.
· Юридически иммиграционни услуги.

***************************
Недвижими имоти: + 359879 003 705

Предлагаме ви висококачествени имоти, намиращи се на териториите на нови актуални пазари.  Възприемаме се като отговорна и почтена компания, чийто приоритет са индивидуалните потребности на нашите клиенти в областта на недвижимите имоти. Стараем се да разпознаем и удовлетворим всяка от тези нужди, спазвайки както пазарните принципи и високите професионални стандарти, така и етичните правила и норми.

Едно от нашите предимства е умението ни да формираме и развиваме сплотени екипи от силно мотивирани служители и специалисти.

Екипът ни е съставен от образовани млади хора, тясно специализирани в обслужването на териториално отделени райони и отделни видове собственост. Ние разполагаме със собствена информационна система за управление на база-данни от недвижими имоти, което ни позволява да обявяваме и да поддържаме в актуалност голям брой разнородни оферти за търсене и предлагане на недвижими имоти. Моля при интерес към оферта на "LUX BULGARIA" се свържете с консултант на компанията. Ще получите професионална консултация и помощ при закупуване на недвижима собственост.

Информацията, съдържаща се в този сайт не е търговско предложение и не е обвързваща. Всички снимки са компютърно генерирани.

Снимките, скиците, чертежите и другите форми на графично представяне на обектите са представени само с цел онагледяване и могат да се различават от действителните. " LUX BULGARIA" не гарантира и не поема никакви правни задължения или отговорност за точността и пълнотата.

За последна актуализирана информация, моля обръщайте се към офисите и представителствата на компанията.

***************************
Интериорен дизайн: + 359+ 0888 339 963

Интериорният дизайн е нещо повече от изработването на идеен проект. Това е комплексна услуга, която съчетава и придава еднаква тежест както на предварителното планиране, така и на самата работа по реализацията на проекта. Това е комплексен процес, финалът на който е изящен и уютен интериор. Дългогодишният ни опит в дизайна, планирането и реализацията на цялостни интериорни проекти ни дава увереността да гарантираме, че идейният проект и неговата реализация ще отговорят напълно на Вашите очаквания.
***************************