Защо САЩ фалират “Deutsche Bank“

Списание ЗОРА - Интересните теми на едно място!

Защо САЩ фалират “Deutsche Bank“


Последните проблеми на Дойче банк показват, че американският Федерален резерв и Белият дом се стремят да разрушат Евросъюза.

Освен поддържането на долара като главна резервна валута, те решават и други въпроси – шантажиране на Европа за сключване на Трансатлантическото партньорство (ТТIP) и въвеждане на санкции срещу Русия за Сирия.

Банките като оръдие на геополитиката

Федералният резерв и чиновниците в Белия дом отдавна разработиха план за финансов шантаж на други държави, като се основаха на опита си в действията срещу терористични организации и Иран. Тази война се води, защото доларът заема изключителни позиции в световната финансова система, контролирана от западната система на банкови преводи СУИФТ. Във Федералния резерв отдавна са разбрали, че банките могат по-ефективно да управляват изолацията на субектите, отколкото правителствата. Неотдавна ние видяхме на какви огромни глоби беше подложена френската BNP Paribas SA заради неспазване на санкциите срещу Иран. Всъщност в това време се решаваше въпросът дали Франция ще достави на Русия вертолетоносачите „Мистрал”.

Банките могат теоретично да откажат да платят тези глоби, но те рискуват да имат проблеми в клиринговата сфера, тъй като доларът е световна резервна валута. Вашингтон отдавна застави всичките банки по света да му дават сведения за това кой от американските граждани с инвестиции повече от 50 хиляди долара не плаща данъци в САЩ – по закона FATSA. Малко от държавните чиновници разбраха, че това беше проверка на лоялността и опит за контрол на банките, включително и на държавните. Русия не се присъедини към FACTA на държавно ниво, а остави този въпрос да решават самите банки.

Германия създава впечатлението, че всичко е „окей”

Председателят на комитета по икономиката и енергетиката в бундестага Петер Рамзауер заяви, че „в САЩ има стара традиция да използват всеки повод за нападки, когато той отговаря на интересите на собствената им икономика. В момента ние виждаме грабителски искания за нанасяне на вреда в случая с Дойче банк…”

Макар че идеята за фалит е много проста. Като видят, че акциите на банката падат (с една трета през последно време), вложителите ще започнат да теглят еврото от германските банки и ще го вкарват в САЩ, естествено в американски долари. Изчислено е, че при цена на акциите по-малко от десет евро клиентите ще започнат масово да затварят кредитните линии на Дойче банк и затова сега се хвърлят много сили за поддържане на тяхната стойност. Така САЩ ще спрат бягството на капитали, набелязано в последно време и ще поддържат долара като главна резервна валута.

Освен главната задача да удържат долара силен и да осигурят приток от инвестиции, Вашингтон решава и други задачи – да свали съпротивата на Берлин по отношение на Трансатлантическото инвестиционно партньорство и да го подтикне към по-твърда политика към Русия. Но нито едното, нито другото е изгодно на европейците. В първия случай те ще пуснат на пазара по-конкурентноспособните американски стоки, във втория ще увеличат загубите на собствения си бизнес във връзка с контрасанкциите на Русия.

Но Германия дава вид, че всичко е „окей”. Освен това Меркел заяви, че разглежда възможността да наложи на Русия санкции заради бомбардировките в Алепо. За това съобщи американският Тhe Wall Street Journal, Евросъюзът също обяви, че сключва договор за трансатлантическо партньорство с Канада, намеквайки, че може да уреди въпроса и със САЩ.

Съдейки по всичко, Германия няма намерение да прави нещо. Тя може да поддържа Дойче банк с държавни кредити, както го прави Русия с попадналите под западните санкции банки, но канцлерът по този въпрос зае принципна позиция. Държавата няма да спасява частните банки, каза Меркел, опасявайки се, че с подобни молби ще прибегнат всичките проблемни банки в Европа.

„Америка напомня на всички, че финансовите лостове в света са под неин контрол и когато дори компания като Дойче банк излиза от тези рамки, става опасно…” – твърди Александър Рар, научен директор в Германско-руския форум. – Повече ме учудва, че няма защита на банката от страна на немските политици, СМИ и немския елит. Те дори твърдят, че Дойче банк е виновна. В крайна сметка в последните месеци се сменя съставът й, като се включват в работа американски банкери. Банката все повече става негерманско учреждение…”

Според експерта „Меркел проявява вътре в Европейския съюз трепетно желание да бъде по-близо до Америка в назряващия нов конфликт с Русия и показва абсолютна лоялност към САЩ”.

През септември т.г. властите в САЩ поискаха от Дойче банк 14 милиарда долара. Тази сума може да се превърне в най-голямата глоба, наложена от американските власти на чужда банка.

Причината за тази глоба са компенсациите заради загубите, възникнали в резултат от ипотечната криза през 2008 г. Претенциите на американските власти към големите банки, които от началото на 2000 г. работят на ипотечния пазар в САЩ, са свързани с обвинения, че банките предоставяли на клиентите си лъжлива информация за кредитоспособността на длъжниците, в резултат на което намиращите се под контрола на Federal Housing Finance Agency (FHFA) ипотечни компании Fannie Mae и Freddie Mac понесли загуби на стойност над 30 милиарда долара, които впоследствие били компенсирани от американските данъкоплатци.
- - -
Четете ни навсякъде във вашия смартфон, таблет или компютър.
- - -
Следете информация за последните новини и анализи във Facebook и Twitter.
...
Източник вестник ЗОРА
***************************
Искате ли повече приятели? Искате ли повече лайквания? Искате ли повече клиенти? Обадете ни се на телефон: 0879 003 705

Изграждане не личен и корпоративен имидж!

Управление  на социални мрежи, максимални резултати, много приятели, много клиенти! Предлагаме на вашето внимание нашите услуги, Максимизирне на вашите приходи!

Трябва да инвестирате във вашето време? Трябва да сте сигурни във възвращаемостта на вашите инвестиции? Не знаете как да се сдобиете с повече приятели? За това е много важно за вас, вашата фирма да знаете как се управляват правилно социалните медии. Ние ще ви помогнеме, ние знаем как! Ще ви спестиме време и средства. Максимизирайте вашите приходи!

Как да използвате социалния бум:

• присъствие в социални мрежи
• представяне в социални мрежи
• репутация в различните социални мрежи
• бизнес в социалните мрежи

Чуйте какво казва WEB  за вашата фирма.

***************************
Професионални счетоводни услуги: 0879 003 705

ПРОФИН – счетоводно обслужване е българска компания която е създадена, за да посрещне нуждите на частните и корпоративните клиенти от целия спектър на счетоводните услуги.
Клиентите ни се доверяват защото:
•    в офиса ни работят много добри професионалисти;
•    предлагаме най-доброто решение за всеки клиент;
•    клиентите ни получават точна, достъпна и разбираема информация за хода на своя бизнес, което им осигурява възможност за взимането на оптимални управленски решения;
•    клиентите ни имат възможност да направят своя избор между пълния пакет услуги за цялостното счетоводно отчитане на абонаментен принцип, до инцидентното отчитане на отделна дейност;
•    информацията към всички възможни институции се подава с електронен подпис;
•    връзката ни с клиентите се осъществява на място в офиса им, в нашия офис или по електронна поща;
•    работното ни време е изцяло съобразено със спецификата на клиентите ни.

***************************

Юридически услуги : 0879 003 705
Предлагаме юридическо обслужване на фирми и на физически лица по време на целия цикъл от подписването на предварителния договор до издаване на нотариалния акт за имота.

Услугите които предлагаме при сделките с недвижими имоти са :

· Проверки за тежести върху имота;
· Проверка на имота по документи;
· Правни консултации;
· Изготвяне на предварителни договори за покупко-продажба на имот;
· Изготвяне на правни становища;
· Изготвяне на различни договори по желание на клиента;
· Участие в преговори при имотни сделки.
· Юридически иммиграционни услуги.

***************************
Недвижими имоти: + 359879 003 705

Предлагаме ви висококачествени имоти, намиращи се на териториите на нови актуални пазари.  Възприемаме се като отговорна и почтена компания, чийто приоритет са индивидуалните потребности на нашите клиенти в областта на недвижимите имоти. Стараем се да разпознаем и удовлетворим всяка от тези нужди, спазвайки както пазарните принципи и високите професионални стандарти, така и етичните правила и норми.

Едно от нашите предимства е умението ни да формираме и развиваме сплотени екипи от силно мотивирани служители и специалисти.

Екипът ни е съставен от образовани млади хора, тясно специализирани в обслужването на териториално отделени райони и отделни видове собственост. Ние разполагаме със собствена информационна система за управление на база-данни от недвижими имоти, което ни позволява да обявяваме и да поддържаме в актуалност голям брой разнородни оферти за търсене и предлагане на недвижими имоти. Моля при интерес към оферта на "LUX BULGARIA" се свържете с консултант на компанията. Ще получите професионална консултация и помощ при закупуване на недвижима собственост.

Информацията, съдържаща се в този сайт не е търговско предложение и не е обвързваща. Всички снимки са компютърно генерирани.

Снимките, скиците, чертежите и другите форми на графично представяне на обектите са представени само с цел онагледяване и могат да се различават от действителните. " LUX BULGARIA" не гарантира и не поема никакви правни задължения или отговорност за точността и пълнотата.

За последна актуализирана информация, моля обръщайте се към офисите и представителствата на компанията.

***************************
Интериорен дизайн: + 359+ 0888 339 963

Интериорният дизайн е нещо повече от изработването на идеен проект. Това е комплексна услуга, която съчетава и придава еднаква тежест както на предварителното планиране, така и на самата работа по реализацията на проекта. Това е комплексен процес, финалът на който е изящен и уютен интериор. Дългогодишният ни опит в дизайна, планирането и реализацията на цялостни интериорни проекти ни дава увереността да гарантираме, че идейният проект и неговата реализация ще отговорят напълно на Вашите очаквания.
***************************