Бъдещето на Европа – Меркел или Льо Пен? Либерализмът е идеология на западното самоубийство...

Списание ЗОРА - Интересните теми на едно място!

Бъдещето на Европа – Меркел или Льо Пен? Либерализмът е идеология на западното самоубийство...


Терористът, който отвлече камион, прегази и уби 12, и осакати и рани повече от 48 души на коледния пазар в Берлин, всъщност нанесе много повече щети, отколкото е предполагал.

Ако извършителят е джихадист от Тунис, който не е имал право да пребивава в Германия, и е бил под наблюдение, камбаната бие не само за Ангела Меркел, но и за Европейския съюз.

Германската апатичност и наивността, която стои зад нея и позволява това безчинство, потвърждават мрачната присъда на геостратега Джеймс Бърнам в класическата му прогноза „Самоубийството на Запада” (Suicide of the West), публикувана през 1964 г.: „Либерализмът е идеология на западното самоубийство”. И транснационалният елит, и десният популизъм, много добре разбират какво означава това. Реакциите на новината за варварската жестокост бяха мигновени и предсказуеми по цяла Европа.

Марин льо Пен, лидер на Националния фронт на Франция и водещ кандидат за президентския пост през 2017 г., декларира: „Колко още трябва да умрат от ръцете на ислямските екстремисти, преди нашите правителства да затворят рехавите ни граници и да спрат приема на хилядите нелегални имигранти?”

Герт Вилдерс, претендент за премиер на Холандия от Партията на свободата, приглася на Льо Пен: „Те ни мразят и ни убиват. И никой не ни защитава. Нашите лидери ни предават. На дневен ред е политическа революция.” „Ислямската имиграция е инвазия”, продължава Вилдерс, „екзистенциален проблем, който ще изтласка нашите хора и ще заличи нашата култура.”

„Убитите да се пишат на сметката на Меркел”, заяви Маркус Претцел от крайнодясната Алтернатива за Германия, визирайки жертвите на коледния пазар. Найджъл Фараж, който водеше кампанията за британското оттегляне от Евросъюза, нарече клането „наследството на Меркел”. Десните популисти в Европа обвиняват самата Меркел за този акт на ислямистка диващина, тъй като тя отвори границите на Германия през 2015 г. за един милион мигранти и бежанци от Сирия и войните в Близкия изток. Но и преди клането в Берлин, тя вече беше в отбранителна позиция, след като не можа да обясни как се позволява на тълпи мигранти да прелъстяват и изнасилват германски момичета и жени в Кьолн през миналата новогодишна нощ. Дори нейни поддръжници, които споделят разбирането границите на Европа да са отворени за мигранти и бежанци от войните и деспотизма на Третия свят, усещат сериозността на кризата, в която се намира Меркел.

„Германците не трябва да допуснат нападението на коледния пазар в Берлин да подкопае либералните ценности”, гласи заглавието на редакционната статия на „Вашингтон пост” от 22 декември. Статията продължава с тревога: „Това, което Германия не може и не трябва да допуска, е да се подаде на песента на сирените на антиемигрантската десница, която набира сили в цяла Европа и иска да използва инцидентите като аргументи в парламентарните избори през септември 2017 г.”

„Ню Йорк Таймс” реагира с обичайното си бичуване на европейския десен популизъм, но с почти отчайваща нотка се опита да насърчи европейските либерали да не губят вяра. „С всяко ново нападение, дали на коледен пазар или срещу джамия, предизвикателството към Европа да защити толерантността, включването, равенството и разума, става все по-трудно. Ако иска да оцелее като фар на демократичната надежда в един свят, обзет от насилствено разделение, Европа не трябва да се отказва от тези ценности.”

Но Европа изглежда все по-слабо се вслушва. В действителност, повече от десетилетие Европа събира труповете на своите убити граждани и ранени от терористичните атаки в Мадрид, Лондон, Париж, Берлин и Брюксел. Народите на Европа изглежда все по-малко се интересуват от мантрите на либералните ценности. Онова, което искат от собствените си правителства е животът им да стане безопасен като се озаптят ислямистките убийци. Salus populi suprema lex. Благоденствието на народа е върховен закон!

Либералите може да ни увещават, че всички раси, конфесии, култури са равни, че всеки един, от кой да е континент, държава или цивилизация, може да дойде на Запад и да се асимилира; че дискриминацията на една група мигранти в полза на друга – като предпочитането на ливански християни вместо сирийски мюсюлмани, например - е нелиберално и антидемократично. Но хората вече не вярват на това. Европа и Америка са се придвижили отвъд истините на либерализма на XX век. Зловещите резултати и здравият разум диктуват, че отворените граници са транзитните разрешителни за ислямистките терористи, които с нетърпение искат да дойдат на Запад и да ни убиват. Трябва да се справим със света, какъвто е, не какъвто го желаем.

Днес сме свидетели на ислямско възраждане. Милиард и шестостин милиона са мюсюлманите по цял свят, а стотици милиони от тях стриктно следват предписанията на шериата за това как да се справят с отстъпниците и неверниците. Милиони от Близкия изток искат да изтикат Запада от неговия свят. Хиляди са готови да дойдат в Европа, за да тероризират нашите общества. Те виждат себе си като бойци срещу нас, както предците им са били бойци във войните с християнския свят в продължение на 1000 години. Единствено либералната идеология препоръчва на Америка и Европа да приемат в родните си страни безкраен брой мигранти, без да са прекалено загрижени кои са те, откъде идват и в какво вярват. Причината за успеха на десните и антиимигрантските партии в Европа е много проста: правителствата на водещите партии на статуквото не изпълняват първото си и основно задължение – да защитят безопасността и сигурността на гражданите си.
- - -
Четете ни навсякъде във вашия смартфон, таблет или компютър.
- - -
Следете информация за последните новини и анализи във Facebook и Twitter.
...
Източник вестник ЗОРА
***************************
Искате ли повече приятели? Искате ли повече лайквания? Искате ли повече клиенти? Обадете ни се на телефон: 0888 369 884

Изграждане не личен и корпоративен имидж!

Управление  на социални мрежи, максимални резултати, много приятели, много клиенти! Предлагаме на вашето внимание нашите услуги, Максимизирне на вашите приходи!

Трябва да инвестирате във вашето време? Трябва да сте сигурни във възвращаемостта на вашите инвестиции? Не знаете как да се сдобиете с повече приятели? За това е много важно за вас, вашата фирма да знаете как се управляват правилно социалните медии. Ние ще ви помогнеме, ние знаем как! Ще ви спестиме време и средства. Максимизирайте вашите приходи!

Как да използвате социалния бум:

• присъствие в социални мрежи
• представяне в социални мрежи
• репутация в различните социални мрежи
• бизнес в социалните мрежи

Чуйте какво казва WEB  за вашата фирма.

***************************
Професионални счетоводни услуги: 0888 369 884

ПРОФИН – счетоводно обслужване е българска компания която е създадена, за да посрещне нуждите на частните и корпоративните клиенти от целия спектър на счетоводните услуги.
Клиентите ни се доверяват защото:
•    в офиса ни работят много добри професионалисти;
•    предлагаме най-доброто решение за всеки клиент;
•    клиентите ни получават точна, достъпна и разбираема информация за хода на своя бизнес, което им осигурява възможност за взимането на оптимални управленски решения;
•    клиентите ни имат възможност да направят своя избор между пълния пакет услуги за цялостното счетоводно отчитане на абонаментен принцип, до инцидентното отчитане на отделна дейност;
•    информацията към всички възможни институции се подава с електронен подпис;
•    връзката ни с клиентите се осъществява на място в офиса им, в нашия офис или по електронна поща;
•    работното ни време е изцяло съобразено със спецификата на клиентите ни.

***************************

Юридически услуги : 0888 369 884
Предлагаме юридическо обслужване на фирми и на физически лица по време на целия цикъл от подписването на предварителния договор до издаване на нотариалния акт за имота.

Услугите които предлагаме при сделките с недвижими имоти са :

· Проверки за тежести върху имота;
· Проверка на имота по документи;
· Правни консултации;
· Изготвяне на предварителни договори за покупко-продажба на имот;
· Изготвяне на правни становища;
· Изготвяне на различни договори по желание на клиента;
· Участие в преговори при имотни сделки.
· Юридически иммиграционни услуги.

***************************
Недвижими имоти: + 359888 369 884

Предлагаме ви висококачествени имоти, намиращи се на териториите на нови актуални пазари.  Възприемаме се като отговорна и почтена компания, чийто приоритет са индивидуалните потребности на нашите клиенти в областта на недвижимите имоти. Стараем се да разпознаем и удовлетворим всяка от тези нужди, спазвайки както пазарните принципи и високите професионални стандарти, така и етичните правила и норми.

Едно от нашите предимства е умението ни да формираме и развиваме сплотени екипи от силно мотивирани служители и специалисти.

Екипът ни е съставен от образовани млади хора, тясно специализирани в обслужването на териториално отделени райони и отделни видове собственост. Ние разполагаме със собствена информационна система за управление на база-данни от недвижими имоти, което ни позволява да обявяваме и да поддържаме в актуалност голям брой разнородни оферти за търсене и предлагане на недвижими имоти. Моля при интерес към оферта на "LUX BULGARIA" се свържете с консултант на компанията. Ще получите професионална консултация и помощ при закупуване на недвижима собственост.

Информацията, съдържаща се в този сайт не е търговско предложение и не е обвързваща. Всички снимки са компютърно генерирани.

Снимките, скиците, чертежите и другите форми на графично представяне на обектите са представени само с цел онагледяване и могат да се различават от действителните. " LUX BULGARIA" не гарантира и не поема никакви правни задължения или отговорност за точността и пълнотата.

За последна актуализирана информация, моля обръщайте се към офисите и представителствата на компанията.

***************************
Интериорен дизайн: + 359+ 0888 339 963

Интериорният дизайн е нещо повече от изработването на идеен проект. Това е комплексна услуга, която съчетава и придава еднаква тежест както на предварителното планиране, така и на самата работа по реализацията на проекта. Това е комплексен процес, финалът на който е изящен и уютен интериор. Дългогодишният ни опит в дизайна, планирането и реализацията на цялостни интериорни проекти ни дава увереността да гарантираме, че идейният проект и неговата реализация ще отговорят напълно на Вашите очаквания.
***************************