Триумф на лудостта и агресията

Списание ЗОРА - Интересните теми на едно място!

Триумф на лудостта и агресията


Вярвал ли е някой, че светът ще очаква с нетърпениe полагането на клетва от Доналд Тръмп като американски президент, за да се успокои международната обстановка и избегне избухването на голяма война?

Ако това ви се струва като плосък виц, то може би е редно да прехвърлите набързо новинарския поток от международния обмен през последните седмици, за да видите как администрацията на отиващия си президент Барак Обама успя за броени дни да предизвика огромно напрежение.

Да вземем за пример последното абсурдно решение на американския държавен глава, с което той реши да изгони от страната 35 руски дипломати и техните семейства. Безпрецедентно решение, невиждано от времето на Студената война и довеждащо отношенията между Москва и Вашингтон до взривопасна ескалация.

Обвиненията са, че руската държава е извършила хакерска атака, с която е повлияла на изхода на изборите в САЩ, където, о ужас, съпартийката на Обама Хилари Клинтън претърпя тежък провал. За целта Департаментът по вътрешна сигурност и ФБР предоставиха доклад от едва пет и половина странички, в които твърдят, че имат доказателства за такава хакерска атака.

Обвиненията са смешни на фона на изказването на Обама от 18 октомври, в което той директно се обърна към Доналд Тръмп:

„Съветвам господин Тръмп да спре да се оплаква и да се опитва да дискредитира американските избори. Няма нито един сериозен и трезвомислещ човек, който да предполага, че може да манипулира изборите в САЩ, отчасти защото те са толкова децентрализирани и в тях участват толкова много хора”.

Забавно, нали? Два месеца по-късно изборите са манипулирани, не от кой да е, а лично от правителството на Русия и това налага гонене на дипломати, сякаш предстои обявяване на война? 20 дни преди изтичането на мандата на администрацията, която привижда манипулацията и с оглед на това, че бъдещата такава не намира нищо притеснително в изборните резултати?

Ако агресията на Обама и администрацията му беше само по отношение на обвиненията към Русия, то в тях можеше да се потърси някаква глобална логика. Да вземем обаче за допълнителен пример това, което се случва в американо-израелските отношения.

Същата администрация, чиято външна политика се води от държавния секретар Джон Кери, обърна гръб на дългогодишния си партньор в Близкия Изток и дори открито призова за разделяне на държавата на две. Сякаш войните в региона не са достатъчно, та точно в моментът, в който ситуацията в Сирия започва да се нормализира, изкуствено се провокира нов, може би по-голям конфликт, в Израел.

Тук е важно да се отбележи отново, че идващата администрация, водена от Доналд Тръмп и която ще управлява най-могъщата страна в света през следващите четири години, смята това решение за напълно грешно. Лично Тръмп неколкократно е подкрепял Израел в казуса с Палестина и дори сега призова правителството на страната за търпение към американското поведение, защото то ще се промени след 20 дни.

Изненадващ ли е този месец на агресията от страна на Обама? За тези, които не следят отблизо американската външна политика или се доверяват сляпо на захранваните с задокеански грантове медии, може и да е така. Реалността обаче е различна.

Знаете ли в колко държави са падали американски бомби по време на осемгодишния мандат на Джордж Буш, предшестващ този на Барак Обама? Точно четири – Афганистан, Ирак, Пакистан и Сомалия. Колко страни са бомбардирани от САЩ по време на мандата на Обама? Девет. Точно така – над двойно повече, отколкото по времето на свръхагресивната администрация на Буш. Към Афганистан, Ирак, Пакистан и Сомалия можем да добавим Йемен, Либия и Сирия. Американски дронове удрят и в Камерун, както и в Уганда. Може би трябва да отбележим и силното американско влияние в процесите в Украйна, които доведоха страната до (все още продължаваща) гражданска война.

С оглед на тези факти трудно бихме могли да наречем Обама миротворец. Колкото това определение важи и за провалилата се на вота Хилари Клинтън, чиято реплика „Дойдохме, видяхме, той умря“ след смъртта на либийския диктатор Муамар Кадафи ще остане в учебниците по история.

И да се върнем към началото – вярвал ли е някой, че светът ще очаква с нетърпение встъпването в длъжност на Доналд Тръмп, за да се тушира напрежението между великите сили? Е, не само ни остава да го вярваме, но можем и да се надяваме, че през оставащите си двадесетина дни власт администрацията на Барак Обама няма да се впусне в още някоя лудост.
- - -
Четете ни навсякъде във вашия смартфон, таблет или компютър.
- - -
Следете информация за последните новини и анализи във Facebook и Twitter.
...
Източник вестник ЗОРА
***************************
Искате ли повече приятели? Искате ли повече лайквания? Искате ли повече клиенти? Обадете ни се на телефон: 0888 369 884

Изграждане не личен и корпоративен имидж!

Управление  на социални мрежи, максимални резултати, много приятели, много клиенти! Предлагаме на вашето внимание нашите услуги, Максимизирне на вашите приходи!

Трябва да инвестирате във вашето време? Трябва да сте сигурни във възвращаемостта на вашите инвестиции? Не знаете как да се сдобиете с повече приятели? За това е много важно за вас, вашата фирма да знаете как се управляват правилно социалните медии. Ние ще ви помогнеме, ние знаем как! Ще ви спестиме време и средства. Максимизирайте вашите приходи!

Как да използвате социалния бум:

• присъствие в социални мрежи
• представяне в социални мрежи
• репутация в различните социални мрежи
• бизнес в социалните мрежи

Чуйте какво казва WEB  за вашата фирма.

***************************
Професионални счетоводни услуги: 0888 369 884

ПРОФИН – счетоводно обслужване е българска компания която е създадена, за да посрещне нуждите на частните и корпоративните клиенти от целия спектър на счетоводните услуги.
Клиентите ни се доверяват защото:
•    в офиса ни работят много добри професионалисти;
•    предлагаме най-доброто решение за всеки клиент;
•    клиентите ни получават точна, достъпна и разбираема информация за хода на своя бизнес, което им осигурява възможност за взимането на оптимални управленски решения;
•    клиентите ни имат възможност да направят своя избор между пълния пакет услуги за цялостното счетоводно отчитане на абонаментен принцип, до инцидентното отчитане на отделна дейност;
•    информацията към всички възможни институции се подава с електронен подпис;
•    връзката ни с клиентите се осъществява на място в офиса им, в нашия офис или по електронна поща;
•    работното ни време е изцяло съобразено със спецификата на клиентите ни.

***************************

Юридически услуги : 0888 369 884
Предлагаме юридическо обслужване на фирми и на физически лица по време на целия цикъл от подписването на предварителния договор до издаване на нотариалния акт за имота.

Услугите които предлагаме при сделките с недвижими имоти са :

· Проверки за тежести върху имота;
· Проверка на имота по документи;
· Правни консултации;
· Изготвяне на предварителни договори за покупко-продажба на имот;
· Изготвяне на правни становища;
· Изготвяне на различни договори по желание на клиента;
· Участие в преговори при имотни сделки.
· Юридически иммиграционни услуги.

***************************
Недвижими имоти: + 359888 369 884

Предлагаме ви висококачествени имоти, намиращи се на териториите на нови актуални пазари.  Възприемаме се като отговорна и почтена компания, чийто приоритет са индивидуалните потребности на нашите клиенти в областта на недвижимите имоти. Стараем се да разпознаем и удовлетворим всяка от тези нужди, спазвайки както пазарните принципи и високите професионални стандарти, така и етичните правила и норми.

Едно от нашите предимства е умението ни да формираме и развиваме сплотени екипи от силно мотивирани служители и специалисти.

Екипът ни е съставен от образовани млади хора, тясно специализирани в обслужването на териториално отделени райони и отделни видове собственост. Ние разполагаме със собствена информационна система за управление на база-данни от недвижими имоти, което ни позволява да обявяваме и да поддържаме в актуалност голям брой разнородни оферти за търсене и предлагане на недвижими имоти. Моля при интерес към оферта на "LUX BULGARIA" се свържете с консултант на компанията. Ще получите професионална консултация и помощ при закупуване на недвижима собственост.

Информацията, съдържаща се в този сайт не е търговско предложение и не е обвързваща. Всички снимки са компютърно генерирани.

Снимките, скиците, чертежите и другите форми на графично представяне на обектите са представени само с цел онагледяване и могат да се различават от действителните. " LUX BULGARIA" не гарантира и не поема никакви правни задължения или отговорност за точността и пълнотата.

За последна актуализирана информация, моля обръщайте се към офисите и представителствата на компанията.

***************************
Интериорен дизайн: + 359+ 0888 339 963

Интериорният дизайн е нещо повече от изработването на идеен проект. Това е комплексна услуга, която съчетава и придава еднаква тежест както на предварителното планиране, така и на самата работа по реализацията на проекта. Това е комплексен процес, финалът на който е изящен и уютен интериор. Дългогодишният ни опит в дизайна, планирането и реализацията на цялостни интериорни проекти ни дава увереността да гарантираме, че идейният проект и неговата реализация ще отговорят напълно на Вашите очаквания.
***************************