Как се промени света

Списание ЗОРА - Интересните теми на едно място!

Как се промени света


Защото само за няколко месеца светът се оказва много по-различно място от представите на много от хората, които преживяха онзи вятър на промяната, след които младостта премина в очакване на по-добър живот. Това са нашите родители, но ние самите вече сме родители. И разговорите ни много си приличат, с една голяма разлика.

Навлизаме във времето на тотално и справедливо разочарование от политическите елити. В днешния свят това разочарование все по-рядко намира израз по площадите и барикадите. То е в социалните мрежи, в хилядите нови информационни канали.

То е в съзнанието на хората. Привидната тишина навън заблуждава елитите, които по правило неглижират и подценяват ефекта от своите действия. Затова и социологията се проваля по толкова грандиозен начин напоследък.

Между властта и народа се отвори не дупка, а яма. И никой не знае колко дълбока е тя.

Днешните общества не могат да бъдат управлявани с начин на мислене отпреди трийсет или дори отпреди пет години. Вече всичко е прекалено видно. Нито една власт не може да скрие корумпираността си под погледа на стотици хиляди, милиони хора, които могат да изразяват мнението си публично и това обрича всеки опит за хитруване на провал.

Политически провал. Морален провал. Вече не можеш да се харесваш едновременно и на тези, които искат справедливост и на тези, заради които няма справедливост. Демокрацията е в криза. Арабската пролет остави разруха, но пролетта се задава и за Америка, и за Европа. Какво ли ще донесе тя?

Животът ни днес е прекалено забързан, за да се родят нови пророци. Не очаквайте нито достойни, нито особено добри хора да искат да са наши лидери. Все по-често ще избираме между злото и по-малкото зло. Ще гласуваме с отвращение, без да мислим, без да разсъждаваме, дори без да харесваме.

Никой няма да ни провокира да мислим. Ще ни провокират да се гневим.

Идва времето на крайностите и шума. С първата вълна идват популисти, които просто ще крещят на глас неща, които всички знаем. Не се учудвайте, че в момента предимно милиардери и милионери веят знамето на социалната справедливост по света и у нас. Те стъпват върху главите на дискредитираните и корумпирани елити.

Но точно това е иронията – на думи тези хора са носители на някакъв тип нов социализъм, на дела те са извлекли максимума от всичко срещу, което твърдят, че се борят. Те ще ни хвърлят в полюси докато ненормалното става нормално и сами не намерим правилния път отново. Сигурен съм, че ще го намерим. Но колко време ще отнеме? Не знам.

Знам само, че леви и десни ще останат само краката на редиците, които ще маршируват към новия свят. Това е естествен процес. не можем да вървим срещу собствената си природа. Предстоят ни много промени. И дано крайният резултат да е по-скоро добър. Но докато разберем това, ще трябва да преминем през бурята, без да паднем от борда.

А вълните ще са големи.


- - -
Четете ни навсякъде във вашия смартфон, таблет или компютър.
- - -
Следете информация за последните новини и анализи във Facebook и Twitter.
...
Източник вестник ЗОРА
***************************
Искате ли повече приятели? Искате ли повече лайквания? Искате ли повече клиенти? Обадете ни се на телефон: 0888 369 884

Изграждане не личен и корпоративен имидж!

Управление  на социални мрежи, максимални резултати, много приятели, много клиенти! Предлагаме на вашето внимание нашите услуги, Максимизирне на вашите приходи!

Трябва да инвестирате във вашето време? Трябва да сте сигурни във възвращаемостта на вашите инвестиции? Не знаете как да се сдобиете с повече приятели? За това е много важно за вас, вашата фирма да знаете как се управляват правилно социалните медии. Ние ще ви помогнеме, ние знаем как! Ще ви спестиме време и средства. Максимизирайте вашите приходи!

Как да използвате социалния бум:

• присъствие в социални мрежи
• представяне в социални мрежи
• репутация в различните социални мрежи
• бизнес в социалните мрежи

Чуйте какво казва WEB  за вашата фирма.

***************************
Професионални счетоводни услуги: 0888 369 884

ПРОФИН – счетоводно обслужване е българска компания която е създадена, за да посрещне нуждите на частните и корпоративните клиенти от целия спектър на счетоводните услуги.
Клиентите ни се доверяват защото:
•    в офиса ни работят много добри професионалисти;
•    предлагаме най-доброто решение за всеки клиент;
•    клиентите ни получават точна, достъпна и разбираема информация за хода на своя бизнес, което им осигурява възможност за взимането на оптимални управленски решения;
•    клиентите ни имат възможност да направят своя избор между пълния пакет услуги за цялостното счетоводно отчитане на абонаментен принцип, до инцидентното отчитане на отделна дейност;
•    информацията към всички възможни институции се подава с електронен подпис;
•    връзката ни с клиентите се осъществява на място в офиса им, в нашия офис или по електронна поща;
•    работното ни време е изцяло съобразено със спецификата на клиентите ни.

***************************

Юридически услуги : 0888 369 884
Предлагаме юридическо обслужване на фирми и на физически лица по време на целия цикъл от подписването на предварителния договор до издаване на нотариалния акт за имота.

Услугите които предлагаме при сделките с недвижими имоти са :

· Проверки за тежести върху имота;
· Проверка на имота по документи;
· Правни консултации;
· Изготвяне на предварителни договори за покупко-продажба на имот;
· Изготвяне на правни становища;
· Изготвяне на различни договори по желание на клиента;
· Участие в преговори при имотни сделки.
· Юридически иммиграционни услуги.

***************************
Недвижими имоти: + 359888 369 884

Предлагаме ви висококачествени имоти, намиращи се на териториите на нови актуални пазари.  Възприемаме се като отговорна и почтена компания, чийто приоритет са индивидуалните потребности на нашите клиенти в областта на недвижимите имоти. Стараем се да разпознаем и удовлетворим всяка от тези нужди, спазвайки както пазарните принципи и високите професионални стандарти, така и етичните правила и норми.

Едно от нашите предимства е умението ни да формираме и развиваме сплотени екипи от силно мотивирани служители и специалисти.

Екипът ни е съставен от образовани млади хора, тясно специализирани в обслужването на териториално отделени райони и отделни видове собственост. Ние разполагаме със собствена информационна система за управление на база-данни от недвижими имоти, което ни позволява да обявяваме и да поддържаме в актуалност голям брой разнородни оферти за търсене и предлагане на недвижими имоти. Моля при интерес към оферта на "LUX BULGARIA" се свържете с консултант на компанията. Ще получите професионална консултация и помощ при закупуване на недвижима собственост.

Информацията, съдържаща се в този сайт не е търговско предложение и не е обвързваща. Всички снимки са компютърно генерирани.

Снимките, скиците, чертежите и другите форми на графично представяне на обектите са представени само с цел онагледяване и могат да се различават от действителните. " LUX BULGARIA" не гарантира и не поема никакви правни задължения или отговорност за точността и пълнотата.

За последна актуализирана информация, моля обръщайте се към офисите и представителствата на компанията.

***************************
Интериорен дизайн: + 359+ 0888 339 963

Интериорният дизайн е нещо повече от изработването на идеен проект. Това е комплексна услуга, която съчетава и придава еднаква тежест както на предварителното планиране, така и на самата работа по реализацията на проекта. Това е комплексен процес, финалът на който е изящен и уютен интериор. Дългогодишният ни опит в дизайна, планирането и реализацията на цялостни интериорни проекти ни дава увереността да гарантираме, че идейният проект и неговата реализация ще отговорят напълно на Вашите очаквания.
***************************