Ако II св. война беше спечелена от Хитлер, днес щяха да пеят не „Одата на радостта“, а „Дойчланд юбер алес“

Списание ЗОРА - Интересните теми на едно място!

Ако II св. война беше спечелена от Хитлер, днес щяха да пеят не „Одата на радостта“, а „Дойчланд юбер алес“


Авторите на тези и други подобни твърдения трябва да бъдат моментално осъдени за тъпота с взлом. Разбира се, че Европа не е спасена от г-н Макрон. Нещо повече, г-н Макрон няма никакво намерение да я спасява. Съвсем не затова статуквото го посочи за свой кандидат на президентските избори.

Задачата на новия френски президент е съвсем различна — да спаси привилегированата каста, състояща се от високопоставени брюкселски чиновници и транснационални банкстери.

Елитът си го отгледа, посочи си го за кандидат-президент и предвидливо отстреля онези кандидати, които можеха да му бъдат реална конкуренция. На финала освен него беше допусната единствено г-жа Льо Пен, защото е ясно, че срещу когото и да се изправи шефката на Националния фронт, тя ще загуби.

Всъщност това е нейната роля — да плаши мнозинството гласоподаватели и да ги кара да гласуват за избрания от статуквото кандидат, който в случай се явява г-н Макрон.

А Европа наистина има нужда от спасяване. Само че не тази  Европа на безличните комисари, на измитите директори на дирекции, на агресивната институционална посредственост и на останалия офисен планктон, който щъка по брюкселските коридори и отдавна се е отказал от всякаква собствена мисъл. Т

ази Европа не трябва да бъде спасявана. И колкото по-бързо си отиде, толкова по-добре.

От спасяване има нужда една съвършено друга  Европа — тази на свободния дух и на критичното мислене.

Брюкселците не обичат тази Европа. Те не я разбират. Те са свикнали да мислят в директиви и таблици. За тях животът се ограничава в рамките, очертани от едното брюкселско указание до следващото. Нямат нито памет за миналото, нито визия за бъдещето. Много обичат да честват на 9 май, Деня на Европа, т.е. деня, в който Робер Шуман предложил да се създаде Европейска общност за въглища и стомана.

И категорично отказват да си спомнят, че 9 май е денят на безусловната капитулация на нацистка Германия. Без тази капитулация, станала възможна благодарение основно на войските на Съветския съюз, никакво споразумение за въглищата и стоманата, а впоследствие и Европейски съюз, нямаше да има.

Всъщност не, някаква обединена Европа вероятно щеше да има. Само дето щеше да бъде обединена под нацистката свастика, а повечето европейски граждани, и най-вече тези в източната част на континента щяха да бъдат превърнати в презиран обслужващ персонал на германските свръхчовеци. Този сценарий, съвсем вероятен, между другото, стана невъзможен, защото Съветската армия най-напред спря, а после и унищожи смятаната за непобедима германска военна машина. Хубаво е този исторически факт да бъде припомнян най-вече на празнуващите Деня на Европа.

Защото ако Втората световна война беше спечелена от Хитлер, днес те щяха да пеят не „Одата на радостта“, а „Дойчланд юбер алес“, а в почивките между пеенето щяха да рецитират протяжни пасажи от „Майн Кампф“.

Историята задължително трябва да се познава. В противен случай се превръщаме в едноизмерни пленници на настоящето и в създатели на смехотворни словесни дъвчащи бонбони като онези за евроатлантическите ценности. Подобни обидни за човешкия ум клишета са най-прекият път за убийството на Европа.

Разбира се, тя може да бъде спасена.

За целта нормалните европейски  граждани трябва да надделеят над брюкселската каста, над онези, които „обичат“ Европа по задължение и срещу много добра заплата. А колкото повече се увеличават заплатите в Брюксел, толкова повече ще нараства гневът на европейците.

В крайна сметка този гняв може и да доведе до така нужната промяна.
- - -
Четете ни навсякъде във вашия смартфон, таблет или компютър.
- - -
Следете информация за последните новини и анализи във Facebook и Twitter.
...
Източник вестник ЗОРА
***************************
Искате ли повече приятели? Искате ли повече лайквания? Искате ли повече клиенти? Обадете ни се на телефон: 0888 369 884

Изграждане не личен и корпоративен имидж!

Управление  на социални мрежи, максимални резултати, много приятели, много клиенти! Предлагаме на вашето внимание нашите услуги, Максимизирне на вашите приходи!

Трябва да инвестирате във вашето време? Трябва да сте сигурни във възвращаемостта на вашите инвестиции? Не знаете как да се сдобиете с повече приятели? За това е много важно за вас, вашата фирма да знаете как се управляват правилно социалните медии. Ние ще ви помогнеме, ние знаем как! Ще ви спестиме време и средства. Максимизирайте вашите приходи!

Как да използвате социалния бум:

• присъствие в социални мрежи
• представяне в социални мрежи
• репутация в различните социални мрежи
• бизнес в социалните мрежи

Чуйте какво казва WEB  за вашата фирма.

***************************
Професионални счетоводни услуги: 0888 369 884

ПРОФИН – счетоводно обслужване е българска компания която е създадена, за да посрещне нуждите на частните и корпоративните клиенти от целия спектър на счетоводните услуги.
Клиентите ни се доверяват защото:
•    в офиса ни работят много добри професионалисти;
•    предлагаме най-доброто решение за всеки клиент;
•    клиентите ни получават точна, достъпна и разбираема информация за хода на своя бизнес, което им осигурява възможност за взимането на оптимални управленски решения;
•    клиентите ни имат възможност да направят своя избор между пълния пакет услуги за цялостното счетоводно отчитане на абонаментен принцип, до инцидентното отчитане на отделна дейност;
•    информацията към всички възможни институции се подава с електронен подпис;
•    връзката ни с клиентите се осъществява на място в офиса им, в нашия офис или по електронна поща;
•    работното ни време е изцяло съобразено със спецификата на клиентите ни.

***************************

Юридически услуги : 0888 369 884
Предлагаме юридическо обслужване на фирми и на физически лица по време на целия цикъл от подписването на предварителния договор до издаване на нотариалния акт за имота.

Услугите които предлагаме при сделките с недвижими имоти са :

· Проверки за тежести върху имота;
· Проверка на имота по документи;
· Правни консултации;
· Изготвяне на предварителни договори за покупко-продажба на имот;
· Изготвяне на правни становища;
· Изготвяне на различни договори по желание на клиента;
· Участие в преговори при имотни сделки.
· Юридически иммиграционни услуги.

***************************
Недвижими имоти: + 359888 369 884

Предлагаме ви висококачествени имоти, намиращи се на териториите на нови актуални пазари.  Възприемаме се като отговорна и почтена компания, чийто приоритет са индивидуалните потребности на нашите клиенти в областта на недвижимите имоти. Стараем се да разпознаем и удовлетворим всяка от тези нужди, спазвайки както пазарните принципи и високите професионални стандарти, така и етичните правила и норми.

Едно от нашите предимства е умението ни да формираме и развиваме сплотени екипи от силно мотивирани служители и специалисти.

Екипът ни е съставен от образовани млади хора, тясно специализирани в обслужването на териториално отделени райони и отделни видове собственост. Ние разполагаме със собствена информационна система за управление на база-данни от недвижими имоти, което ни позволява да обявяваме и да поддържаме в актуалност голям брой разнородни оферти за търсене и предлагане на недвижими имоти. Моля при интерес към оферта на "LUX BULGARIA" се свържете с консултант на компанията. Ще получите професионална консултация и помощ при закупуване на недвижима собственост.

Информацията, съдържаща се в този сайт не е търговско предложение и не е обвързваща. Всички снимки са компютърно генерирани.

Снимките, скиците, чертежите и другите форми на графично представяне на обектите са представени само с цел онагледяване и могат да се различават от действителните. " LUX BULGARIA" не гарантира и не поема никакви правни задължения или отговорност за точността и пълнотата.

За последна актуализирана информация, моля обръщайте се към офисите и представителствата на компанията.

***************************
Интериорен дизайн: + 359+ 0888 339 963

Интериорният дизайн е нещо повече от изработването на идеен проект. Това е комплексна услуга, която съчетава и придава еднаква тежест както на предварителното планиране, така и на самата работа по реализацията на проекта. Това е комплексен процес, финалът на който е изящен и уютен интериор. Дългогодишният ни опит в дизайна, планирането и реализацията на цялостни интериорни проекти ни дава увереността да гарантираме, че идейният проект и неговата реализация ще отговорят напълно на Вашите очаквания.
***************************