Европа в ужас! Бежанците: нагли, мръсни, войнствени

Списание ЗОРА - Интересните теми на едно място!

Европа в ужас! Бежанците: нагли, мръсни, войнствени


• Sunday Express: Над 4000 екстремисти от ИД проникнали в Европа като бежанци
• Унгарските власти повече не планират да предоставят автобуси за бежанци
• Бежанци изхвърлят предложената им храна и вода в Унгария

Гледайте репортажа тук ...

Sunday Express: Над 4000 екстремисти от ИД проникнали в Европа като бежанци


Над 4000 екстремисти от радикалната групировка „Ислямска държава” тайно са проникнали в западните страни като бежанци, съобщи днес британският вестник Sunday Express с позоваване на агент на ИД.

Агентът разказал за водена тайна операция и потвърдил, че хиляди „готови бойци на ИД сега се намират в ЕС”. ИД ги изпраща тайно през границата с Турция и ги насочва по-нататък към европейските страни.

Източникът на информация заявил, че с помощта на местни контрабандисти терористите се вливат в потока от нелегални мигранти, насочващи се към Европа. Той уточнил, че целта на инфилтрирането на бойците е установяване на халифат в целия свят.

За три години терористите от ИД успяха да завладеят значителни територии от Ирак и Сирия, като се опитват да разпространят своето влияние в страни от Северна Африка и особено в Либия.Унгарските власти повече не планират да предоставят автобуси за бежанци

Унгарските власти повече не планират предоставянето на автобуси за бежанци, след като вече прекараха около 3000 бежанци. "Това бе еднократна акция", заявил пред журналисти правителственият прессекретар Ковач Золтан.
Причината била създадената в събота кризисна ситуация в Будапеща, прераснала в хаос. Тогава правителството се решило на неочакваната мярка като еднократно изключение, обяснява Ковач Золтан.

Сега на гара Келети в Будапеща остават няколко стотици бежанци, които очакват да бъдат транспортирани до границата с Австрия. Полицията обаче допуска пристигането в столицата на нова вълна бежанци.Бежанци изхвърлят предложената им храна и вода в Унгария

Унгарската полиция разпространи видеозапис, на който се вижда как група от имигранти не позволяват на униформените мъже и жени да доставят на бежанците храна и вода, съобщи skynews.com.
Цели стекове с бутилки минерална вода веднага са изхвърляни на релсите, семейства, приели храната, биват освирквани, а пакетите са взимани от ръцете на децата и захвърляни на земята. Записът, качен и в YouTube, е без звук и не се чува защо е отказвана водата и храната и какво скандират мъжете.

Според властите повечето от имигрантите са от Сирия, Ирак и Афганистан. Всеки ден от Сърбия пристигат по 2000 нови. "Искаме Германия" и "Къде са човешките права", пише на импровизирани плакати, издигнати от имигрантите. В същото време финансовото министерство в

Берлин съобщи, че митниците са заловили пощенска пратка със сирийски паспорти - оригинални и фалшиви. Германските власти подозират, че те са за черния пазар, на който ги купуват "икономически имигранти", за да се представят за бежанци от войната в Сирия. "Много хора влизат още в Турция с фалшиви сирийски документи, защото знаят, че в ЕС по-лесно ще получат убежище", заяви пред френското национално радио Фабрис Легери, ръководил на европейската гранична служба Frontex.


- - -
Следете информация за последните новини и анализи във Facebook и Twitter.
...
Източник вестник ЗОРА