Северноатлантическият пакт в тежка криза след неуспешния преврат в Турция

Списание ЗОРА - Интересните теми на едно място!

Северноатлантическият пакт в тежка криза след неуспешния преврат в Турция


Сигурността, която гарантира НАТО, и единството в пакта се е оказаха химера.Каква точно "Сигурност и защита" очаква България,никой не може смислено да обясни.

Премиерът на Турция Йълдъръм: Турция и САЩ повече не са приятели.Страна, която укрива опозиционния ислямски проповедник Фетуллах Гюлен, обвиняван за организирането на военен преврат в Турция, не е приятел на Анкара, обяви турският премиер Бинали Йълдъръм.Турските власти са уверени, че вдъхновители на преврата са привърженици на опозиционното движение „Хизмет”. То е свързано с живеещия в Америка Фетулах Гюлен, обвиняван от Анкара в дестабилизация в страната.През декември 2014 г. съд в Истанбул издаде заповед за арест на Гюлен, но Щатите отказаха да го екстрадират.

Движението на проповедника Фетхуллах Гюлен „Хизмет“ излезе със заявление, в което отрече да е участвало в провалилия се преврат в Турция, пише електронното издание NewEurope.
„Нашият почетен президент Фетхуллах Гюлен винаги е подкрепял демокрацията и настоява, че не е отстъпвал от демокрацията когато и да е било през живота си.“, пише в заявлението. „Хизмет винаги е осъждало военните намеси и е демонстрирало желание за мирно съвместно съществуване, свобода и демокрация“ пише още там.
„Това, че президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган обвинява „Хизмет“ е неотговорно и притеснително. Надяваме се , че Турция ще преодолее трудностите и ще се възползва като повод за укрепване на демокрацията от този тъжен инцидент“, пише още там.
AFP: Президентът на САЩ е свикал среща на Съвета по национална сигурност в събота, след опита за държавен преврат в Турция през изминалата нощ, предава AFP.Това се случва след изказването на Премиера на Турция Йълдъръм:" Турция и САЩ повече не са приятели".
„Президентът ще проведе среща със своя екип по национална сигурност и разширен екип по външна политика, в която да го информират за ситуацията в Турция“, гласи съобщение на Белия дом.
Турция спря достъпа до база, ползвана за международни удари от натовски държави срещу "Ислямска държава" в Сирия.Американското консулство в Адана съобщи, че токът в базата е прекъснат след опита за военен преврат и посъветва гражданите да избягват посещения в района, докато ситуацията се нормализира.
През последните часове в социалните мрежи се разпространяват съобщения за нападения от гневните турски граждани над западни журналисти. Анализаторът на сигурността Даниел Нисман предупреди в Twitter, че западняците, намиращи се в Турция трябва да внимават. Преследваха ме на площад Таксим тази сутрин разгневени националисти и ме биха по лицето“, пише в Twitter кореспондент на Wall Street Journal в Истанбул, Дион Нисенбаун.
Турция е задържала член на най-висшия съд на страната, след кървавия опит за преврат срещу правителството, съобщиха местните медии, предава AFP.
Алпарслан Алтан, един от 17 съдии в Конституционния съд, е арестуван, съобщи частната телевизия NTV, без да дава информация какви са обвиненията срещу него.
Турският външен министър обяви,че Гърция ще върне веднага избягалите военни в Александрополис,но това не се оказа съвсем вярно.
„Източници от гръцкото правителство отричат да е постигнато споразумение между Гърция и Турция за екстрадицията на осмината военни. Исканията за предоставяне на убежище ще бъдат разгледани бързо, но според закона”, написа в Туитър журналистът Гиоргиос Христидис.
Проблемен остава въпросът с турските военни, участвали в неуспешния преврат и избягали с хеликоптер в Турция, съобщава Би Би Си. Засега гръцкото правителство няма намерение да ги предаде на Турция.
Интригата с превратаджиите, които избягаха в Гърция, се заплита,засега Турция ще си получи само хеликоптера.
Напълно прав бе  Доц. Иво Инджов,когато написа:"Eдин от парадоксите на демокрацията е необходимостта да осъдиш опит за преврат срещу уж демократично избран президент, който погазва човешките права, държи на каишка медиите, иска да възстанови водещата роля на исляма в общестото и е напълнил затворите с журналисти, правозащитници и военни. Парадоксалността на ситуацията в Турция, с която България е съюзник в НАТО, илюстрира края на т.нар. евроатлантически ценности. Ако въобще някога ги е имало. Тези дни ставаме свидетели как се рушат устоите на един военен съюз, към който странно защо принадлежим.
Сигурността, която гаринтара НАТО, се оказа химера."
- - -
Четете ни навсякъде във вашия смартфон, таблет или компютър.
- - -
Следете информация за последните новини и анализи във Facebook и Twitter.
...
Източник вестник ЗОРА
***************************
Искате ли повече приятели? Искате ли повече лайквания? Искате ли повече клиенти? Обадете ни се на телефон: 0879 003 705

Изграждане не личен и корпоративен имидж!

Управление  на социални мрежи, максимални резултати, много приятели, много клиенти! Предлагаме на вашето внимание нашите услуги, Максимизирне на вашите приходи!

Трябва да инвестирате във вашето време? Трябва да сте сигурни във възвращаемостта на вашите инвестиции? Не знаете как да се сдобиете с повече приятели? За това е много важно за вас, вашата фирма да знаете как се управляват правилно социалните медии. Ние ще ви помогнеме, ние знаем как! Ще ви спестиме време и средства. Максимизирайте вашите приходи!

Как да използвате социалния бум:

• присъствие в социални мрежи
• представяне в социални мрежи
• репутация в различните социални мрежи
• бизнес в социалните мрежи

Чуйте какво казва WEB  за вашата фирма.

***************************
Професионални счетоводни услуги: 0879 003 705

ПРОФИН – счетоводно обслужване е българска компания която е създадена, за да посрещне нуждите на частните и корпоративните клиенти от целия спектър на счетоводните услуги.
Клиентите ни се доверяват защото:
•    в офиса ни работят много добри професионалисти;
•    предлагаме най-доброто решение за всеки клиент;
•    клиентите ни получават точна, достъпна и разбираема информация за хода на своя бизнес, което им осигурява възможност за взимането на оптимални управленски решения;
•    клиентите ни имат възможност да направят своя избор между пълния пакет услуги за цялостното счетоводно отчитане на абонаментен принцип, до инцидентното отчитане на отделна дейност;
•    информацията към всички възможни институции се подава с електронен подпис;
•    връзката ни с клиентите се осъществява на място в офиса им, в нашия офис или по електронна поща;
•    работното ни време е изцяло съобразено със спецификата на клиентите ни.

***************************

Юридически услуги : 0879 003 705
Предлагаме юридическо обслужване на фирми и на физически лица по време на целия цикъл от подписването на предварителния договор до издаване на нотариалния акт за имота.

Услугите които предлагаме при сделките с недвижими имоти са :

· Проверки за тежести върху имота;
· Проверка на имота по документи;
· Правни консултации;
· Изготвяне на предварителни договори за покупко-продажба на имот;
· Изготвяне на правни становища;
· Изготвяне на различни договори по желание на клиента;
· Участие в преговори при имотни сделки.
· Юридически иммиграционни услуги.

***************************
Недвижими имоти: + 359879 003 705

Предлагаме ви висококачествени имоти, намиращи се на териториите на нови актуални пазари.  Възприемаме се като отговорна и почтена компания, чийто приоритет са индивидуалните потребности на нашите клиенти в областта на недвижимите имоти. Стараем се да разпознаем и удовлетворим всяка от тези нужди, спазвайки както пазарните принципи и високите професионални стандарти, така и етичните правила и норми.

Едно от нашите предимства е умението ни да формираме и развиваме сплотени екипи от силно мотивирани служители и специалисти.

Екипът ни е съставен от образовани млади хора, тясно специализирани в обслужването на териториално отделени райони и отделни видове собственост. Ние разполагаме със собствена информационна система за управление на база-данни от недвижими имоти, което ни позволява да обявяваме и да поддържаме в актуалност голям брой разнородни оферти за търсене и предлагане на недвижими имоти. Моля при интерес към оферта на "LUX BULGARIA" се свържете с консултант на компанията. Ще получите професионална консултация и помощ при закупуване на недвижима собственост.

Информацията, съдържаща се в този сайт не е търговско предложение и не е обвързваща. Всички снимки са компютърно генерирани.

Снимките, скиците, чертежите и другите форми на графично представяне на обектите са представени само с цел онагледяване и могат да се различават от действителните. " LUX BULGARIA" не гарантира и не поема никакви правни задължения или отговорност за точността и пълнотата.

За последна актуализирана информация, моля обръщайте се към офисите и представителствата на компанията.

***************************
Интериорен дизайн: + 359+ 0888 339 963

Интериорният дизайн е нещо повече от изработването на идеен проект. Това е комплексна услуга, която съчетава и придава еднаква тежест както на предварителното планиране, така и на самата работа по реализацията на проекта. Това е комплексен процес, финалът на който е изящен и уютен интериор. Дългогодишният ни опит в дизайна, планирането и реализацията на цялостни интериорни проекти ни дава увереността да гарантираме, че идейният проект и неговата реализация ще отговорят напълно на Вашите очаквания.
***************************