Българите в Украйна от Одеса и Херсон поискаха автономия

Списание ЗОРА - Интересните теми на едно място!

Българите в Украйна от Одеса и Херсон поискаха автономия


Българите в Украйна, живеещи в районите на Одеса и Херсон, се обърнаха към президента на Украйна Петро Порошенко с призив да им се даде териториална автономия.

Подобно изискване е направено от румънците в Буковина.  По-рано, за  права в Transcarpathia се обявиха унгарци и русини. Повече автономия изискват Харков и Запорожие.
Украйна започва да се цепи по шевовете. И не само на изток, но и на запад.
Основната причина- безумията на властите в Киев с действията за разрушаване на страната и държавността.

Украйна балансира на ръба на политически, икономически и социален колапс и хората с руски,полски,румънски,
български и унгарски произход гледат да се спасяват.
Украйна реално не е получавала заплахи от Русия за териториалната си цялост,но периодично получава претенции от "западните" си съюзници- Полша, Румъния, Унгария, и Турция.
Полската страна започна практическото осъществяване на поетапното връщане в състава на Жечпосполита на западните райони на Украйна.
Полша многократно повдигна въпроса за собствеността си  върху Западна Украйна, обявявайки се  против  “русификацията на древния полски град Лемберг -Лвов“.
Като използват термина русификация,поляците не забелязват ли,наличието на украинска националност?

Полша увеличи усилията си за полонизация на западните райони на Украйна, Лвов и Лвовска област, Волинска и Ивано-Франковска област, а така също и Тернополски регион.
Президентът на Полша Анджей Дуда призова поляците да бъдат готови да се борят за връщането на бившите полски земи. В  полския държавен телевизионен канал TVP1 президентът Дуда каза: „Призовавам всички граждани на Република Полша да бъдат готови за борба за връщането на бившите полски земи, където нашите хора продължават да бъдат подлагани на тормоз и унижение от вече новото украинско правителство“.
"Всеки гражданин на страната трябва да бъде подготвен за справедлива борба за връщането на полски територии, където живеят огромен брой етнически поляци, които се нуждаят от нашата защита",заяви Дуда и в полския Сейм.
Полша, Румъния, Унгария, и Турция имат свой подход за разрешаване на териториалните спорове с Украйна, но най-голям напредък в това отношение има полското правителство, което от септември 2015 започна практическата реализация на концепцията за «Възраждане на Родината“ по отношение на западните райони на Украйна.  Според Полша, това са изконни техни територии,  които рано или късно ще се върнат под полска юрисдикция.

Полша, Унгария и Румъния имат териториални претенции към Украйна в съответствие с юридическите основи за провеждането на реституция, които произтичала от Договора за асоцииране между Украйна и Европейския съюз.
Унгария и Румъния заплашват териториалната цялост на Украйна. Това заяви Олександър Ефремов, оглавяващ фракцията на управляващата Партия на регионите във Върховната рада.
“Някои, например Унгария и Румъния, го заявяват открито. Затова трябва постоянно да сме в течение на проблемите в тези територии”, каза Ефремов по повод действията на румънците в Черновицка и Одеска област и на унгарците - в Закарпатието.
Повод за изявлението му бяха действия на унгарците от Закарпатието, подкрепени от будапещенски политици. Маджарите в региона, 12-13 на сто от местното население, се обявиха за създаване на етническо автономно образувание в Притисянски район от Закарпатска област.
Румъния  раздаваше паспорти на хора от Буковина (Черновицка област) и част от Одеска област в Украйна. Има данни, че с румънски паспорти вече са се сдобили поне 100 хиляди жители на Черновицка област.
Турция си беше харесала Крим и областите с татари.
Българите в Украйна обясняват инициативата си  решението на Порошенко да създаде автономията на кримски татари и то на територия,която не е украинска ,а руска-Крим. Официално българите в там се водят около 200000,но реалността е друга.
Конфликт на идентичност и опасност от разпад на държавността надвисват над Украйна.
Но Киев продължава да симулира само процеса на автономии с даване празни обещания. За подобни права могат да претендират за поляци, гърци и много други.
- - -
Четете ни навсякъде във вашия смартфон, таблет или компютър.
- - -
Следете информация за последните новини и анализи във Facebook и Twitter.
...
Източник вестник ЗОРА
***************************
Искате ли повече приятели? Искате ли повече лайквания? Искате ли повече клиенти? Обадете ни се на телефон: 0879 003 705

Изграждане не личен и корпоративен имидж!

Управление  на социални мрежи, максимални резултати, много приятели, много клиенти! Предлагаме на вашето внимание нашите услуги, Максимизирне на вашите приходи!

Трябва да инвестирате във вашето време? Трябва да сте сигурни във възвращаемостта на вашите инвестиции? Не знаете как да се сдобиете с повече приятели? За това е много важно за вас, вашата фирма да знаете как се управляват правилно социалните медии. Ние ще ви помогнеме, ние знаем как! Ще ви спестиме време и средства. Максимизирайте вашите приходи!

Как да използвате социалния бум:

• присъствие в социални мрежи
• представяне в социални мрежи
• репутация в различните социални мрежи
• бизнес в социалните мрежи

Чуйте какво казва WEB  за вашата фирма.

***************************
Професионални счетоводни услуги: 0879 003 705

ПРОФИН – счетоводно обслужване е българска компания която е създадена, за да посрещне нуждите на частните и корпоративните клиенти от целия спектър на счетоводните услуги.
Клиентите ни се доверяват защото:
•    в офиса ни работят много добри професионалисти;
•    предлагаме най-доброто решение за всеки клиент;
•    клиентите ни получават точна, достъпна и разбираема информация за хода на своя бизнес, което им осигурява възможност за взимането на оптимални управленски решения;
•    клиентите ни имат възможност да направят своя избор между пълния пакет услуги за цялостното счетоводно отчитане на абонаментен принцип, до инцидентното отчитане на отделна дейност;
•    информацията към всички възможни институции се подава с електронен подпис;
•    връзката ни с клиентите се осъществява на място в офиса им, в нашия офис или по електронна поща;
•    работното ни време е изцяло съобразено със спецификата на клиентите ни.

***************************

Юридически услуги : 0879 003 705
Предлагаме юридическо обслужване на фирми и на физически лица по време на целия цикъл от подписването на предварителния договор до издаване на нотариалния акт за имота.

Услугите които предлагаме при сделките с недвижими имоти са :

· Проверки за тежести върху имота;
· Проверка на имота по документи;
· Правни консултации;
· Изготвяне на предварителни договори за покупко-продажба на имот;
· Изготвяне на правни становища;
· Изготвяне на различни договори по желание на клиента;
· Участие в преговори при имотни сделки.
· Юридически иммиграционни услуги.

***************************
Недвижими имоти: + 359879 003 705

Предлагаме ви висококачествени имоти, намиращи се на териториите на нови актуални пазари.  Възприемаме се като отговорна и почтена компания, чийто приоритет са индивидуалните потребности на нашите клиенти в областта на недвижимите имоти. Стараем се да разпознаем и удовлетворим всяка от тези нужди, спазвайки както пазарните принципи и високите професионални стандарти, така и етичните правила и норми.

Едно от нашите предимства е умението ни да формираме и развиваме сплотени екипи от силно мотивирани служители и специалисти.

Екипът ни е съставен от образовани млади хора, тясно специализирани в обслужването на териториално отделени райони и отделни видове собственост. Ние разполагаме със собствена информационна система за управление на база-данни от недвижими имоти, което ни позволява да обявяваме и да поддържаме в актуалност голям брой разнородни оферти за търсене и предлагане на недвижими имоти. Моля при интерес към оферта на "LUX BULGARIA" се свържете с консултант на компанията. Ще получите професионална консултация и помощ при закупуване на недвижима собственост.

Информацията, съдържаща се в този сайт не е търговско предложение и не е обвързваща. Всички снимки са компютърно генерирани.

Снимките, скиците, чертежите и другите форми на графично представяне на обектите са представени само с цел онагледяване и могат да се различават от действителните. " LUX BULGARIA" не гарантира и не поема никакви правни задължения или отговорност за точността и пълнотата.

За последна актуализирана информация, моля обръщайте се към офисите и представителствата на компанията.

***************************
Интериорен дизайн: + 359+ 0888 339 963

Интериорният дизайн е нещо повече от изработването на идеен проект. Това е комплексна услуга, която съчетава и придава еднаква тежест както на предварителното планиране, така и на самата работа по реализацията на проекта. Това е комплексен процес, финалът на който е изящен и уютен интериор. Дългогодишният ни опит в дизайна, планирането и реализацията на цялостни интериорни проекти ни дава увереността да гарантираме, че идейният проект и неговата реализация ще отговорят напълно на Вашите очаквания.
***************************